
Часто буває , що я , коли готую на вечерю гарнір , можу приготувати більше, і кількість, яка залишається є недостатньою для двох, але занадто велика для одного . Ось тут і йдуть в хід комбіновані запіканки.
Якось я робила котлети до картопляного пюре і мала салат з вареного буряка . Те , що картоплі багато я зрозуміла відразу , тому завбачливо залишила 3 столові ложки фаршу , який загорнула в харчову плівку і поклала в холодильник. Наступного дня ввечері я мала все необхідне для запіканки.
Я маю таку гарненьку керамічну форму для запікання діаметром 15 см – якраз на дві порції.
Інгредієнти
- пюре картопляне 4-5 ст. ложки
- фарш котлетний 3-4 ст. ложки
- буряк ( варена і потерта )
- яйця курячі 2 шт
- масло вершкове 30 г
Розраховано на 2 порції
Приготування:
Спочатку про картоплю – я коли товчу , то додаю молоко , сметану і вершкове масло. Якщо ви готуєте іншим чином і не додаєте жиру – перед приготуванням запіканки підігрійте картоплю і додайте одне яйце і перетріть до однорідної маси.
Форму змастити маслом і посипати сухарями. Викласти шарами: картопля – фарш – буряк – картопля , зверху залити збитим яйцем (або двома) . Масло що залишилося – просто покладіть зверху на запіканку.
Випікати при 160-170 градусах протягом 25-30 хвилин. Далі залишити в духовці до повного охолодження. На ранок – порізати ( холодним ріжеться ідеально , теплим – не дуже … ) , підігріти в мікрохвильовці. Подавати попередньо посипавши тертим сиром з невеликою кількістю майонезу. Можна посипати зеленню , або полити сметаною.
Тому якщо ви вранці довго спите – подібні запіканки підготовлені вечором – ваш вихід для смачного початку дня .
Приємного апетиту!
Leave a Reply