
Яка ж смачна і соковита виходить запіканка з кабачків з фаршем! Мікс різних інгредієнтів дає незабутній аромат. До того ж запіканка виходить дуже ситною. Нею можна запросто нагодувати всю сім’ю і друзів. Важливо ще те, що завдяки способу приготування в блюді зберігається набагато більше вітамінів і корисних речовин, ніж, якби ми, наприклад, смажили або відварювали окремі інгредієнти. Спробуйте, я впевнена, вам сподобається!
- Фарш свинячо яловичий свіжий – 500 грам
- Кабачки свіжі 500 грам
- Помідори середнього розміру 4-5 штук
- Цибуля ріпчаста середнього розміру 1 штука
- Цибуля Кримська середнього розміру 1 штука
- Перець болгарський червоний середнього розміру 1 штука
- Картопля середнього розміру 1-2 штуки
- Масло вершкове 1 столова ложка
- Яйця курячі 4 штуки
- Вершки або сметана 100 мілілітрів
- Сир твердий 100 грам
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Масло рослинне для смаження блюда
Ретельно промиваємо кабачки під проточною водою і викладаємо на обробну дошку. Скориставшись кухонним ножем, видаляємо у овочів краї. Потім нарізаємо компоненти тонкими кружечками завтовшки не більше 5 міліметрів. Подрібнені кабачки перекладаємо в чисту тарілку і на час залишаємо осторонь.
За допомогою ножа очищаємо цибулини від лушпиння і ретельно промиваємо під проточною водою. Викладаємо компоненти на обробну дошку і розрізаємо на дві частини. Кожну половинку тонко рубаємо півкільцями, намагаючись зберегти первісну форму. Подрібнену цибулю акуратно перекладаємо у вільну тарілку і переходимо до підготовки наступного інгредієнти.
Ретельно промиваємо болгарський перець під проточною водою і викладаємо на обробну дошку. За допомогою ножа очищаємо компонент від хвостика і насіння. Тепер розрізаємо овоч на дві половинки і кожну подрібнюємо тонкими смужками. Дрібно рубаний перець пересипаємо у вільну тарілку.

Промиваємо помідори під проточною водою і викладаємо на обробну дошку. Скориставшись ножем, видаляємо місце до якого кріпився хвостик. Тепер нарізаємо компоненти середніми по товщині кружечками і акуратно переміщуємо в чисту тарілку.

Скориставшись овочечисткою, видаляємо з картоплі шкірку. Потім ретельно промиваємо компонент під проточною водою і викладаємо на обробну дошку. Тим же підручним інвентарем подрібнюємо бульбинки тонкими (округлої форми) пластинками і переміщаємо у вільну тарілку. Увага: якщо у вас не виходить порубати картоплю овочечисткою, тоді можна скористатися гострим невеликим ножем.

Скориставшись великою теркою, подрібнюємо твердий сир прямо на обробній дошці. Відразу ж після цього перекладаємо стружку в чисту тарілку і обмотуємо харчовою плівкою, щоб компоненти не обвітрилися, поки ми будемо готувати залишившіся продукти.

В сковороду наливаємо невелику кількість рослинного масла і ставимо на середній вогонь. Коли вміст в ємності добре розігріється, викладаємо сюди м’ясний фарш. Час від часу помішуючи дерев’яною лопаткою, обсмажуємо компонент протягом 5 хвилин. Після закінчення відведеного часу вимикаємо конфорку, а в фарш за смаком додаємо сіль і чорний мелений перець. Ще раз все ретельно перемішуємо підручним інвентарем і на час залишаємо осторонь остигати до теплого стану.

За допомогою ножа розбиваємо шкаралупу яєць, а жовтки з білками виливаємо в маленьку миску. Додаємо сюди ж щіпку солі і вершки або сметану. Скориставшись ручним віночком, збиваємо всі інгредієнти до тих пір, поки з них не вийде однорідна маса.

Все, заливка готова, тому можна приступати до формування запіканки.

Дно і стінки форми для запікання змащуємо шматочком вершкового масла. Тепер першим шаром викладаємо 1/2 частину кружечків кабачків і посипаємо невеликою кількістю тертого твердого сиру. Зверху розміщуємо півкільця цибулі. Третім і четвертим шаром викладаємо в ємність смужки болгарського перцю і кружечки помідорів. Знову покриваємо все невеликою кількістю сиру так, щоб він ще залишився для верху запіканки. Тепер викладаємо сюди тонкі пластинки картоплі і смажений м’ясний фарш. Наприкінці повторюємо шар з кружечків кабачків і посипаємо все залишившимся сиром.

Включаємо духовку і розігріваємо її до температури 190 ° С. Відразу ж після цього заливаємо запіканку сумішшю з яєць і вершків і відправляємо блюдо в духову шафу. Готуємо її протягом 40 хвилин до утворення на поверхні рум’яної апетитної скоринки.

Після закінчення відведеного часу вимикаємо духовку, а форму дістаємо за допомогою кухонних прихваток і залишаємо осторонь. Нехай запіканка охолоне протягом 10 хвилин.
Готову запіканку з кабачків з фаршем за допомогою ножа нарізаємо на порційні шматочки і викладаємо на спеціальну плоску тарілку. Подаємо блюдо разом зі сметаною, різними соусами на ваш смак, а також скибочками хліба.
– Якщо у вас не вийшло тонко нарізати картоплю, не турбуйтеся. Просто викладаємо кружечки в каструлю, заливаємо звичайною холодною водою і ставимо на середній вогонь. Після запікання рідини відварюємо компонент до напівготовності. Тільки відразу ж після цього, скориставшись шумівкою, переміщаємо кружечки на обробну дошку і даємо охолонути до теплого стану;
– Для приготування заливки можна також використовувати замість вершків або сметани молоко з високим відсотком жирності;
– Запіканку найкраще посипати твердим сиром солоних сортів. Наприклад, це може бути Російський, Костромський і навіть Чеддер;
– Для приготування страви намагайтеся використовувати м’ясний фарш домашнього приготування.

Смачного!
Leave a Reply