Запіканка з кабачків з фаршем

» » Запіканка з кабачків з фаршем
Запіканка з кабачків з фаршем

Яка ж смачна і соковита виходить запіканка з кабачків з фаршем! Мікс різних інгредієнтів дає незабутній аромат. До того ж запіканка виходить дуже ситною. Нею можна запросто нагодувати всю сім’ю і друзів. Важливо ще те, що завдяки способу приготування в блюді зберігається набагато більше вітамінів і корисних речовин, ніж, якби ми, наприклад, смажили або відварювали окремі інгредієнти. Спробуйте, я впевнена, вам сподобається!

  • Фарш свинячо яловичий свіжий – 500 грам
  • Кабачки свіжі 500 грам
  • Помідори середнього розміру 4-5 штук
  • Цибуля ріпчаста середнього розміру 1 штука
  • Цибуля Кримська середнього розміру 1 штука
  • Перець болгарський червоний середнього розміру 1 штука
  • Картопля середнього розміру 1-2 штуки
  • Масло вершкове 1 столова ложка
  • Яйця курячі 4 штуки
  • Вершки або сметана 100 мілілітрів
  • Сир твердий 100 грам
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Масло рослинне для смаження блюда

Запіканка з кабачків з фаршем


Ретельно промиваємо кабачки під проточною водою і викладаємо на обробну дошку. Скориставшись кухонним ножем, видаляємо у овочів краї. Потім нарізаємо компоненти тонкими кружечками завтовшки не більше 5 міліметрів. Подрібнені кабачки перекладаємо в чисту тарілку і на час залишаємо осторонь.
Запіканка з кабачків з фаршем
За допомогою ножа очищаємо цибулини від лушпиння і ретельно промиваємо під проточною водою. Викладаємо компоненти на обробну дошку і розрізаємо на дві частини. Кожну половинку тонко рубаємо півкільцями, намагаючись зберегти первісну форму. Подрібнену цибулю акуратно перекладаємо у вільну тарілку і переходимо до підготовки наступного інгредієнти.
Запіканка з кабачків з фаршем
Ретельно промиваємо болгарський перець під проточною водою і викладаємо на обробну дошку. За допомогою ножа очищаємо компонент від хвостика і насіння. Тепер розрізаємо овоч на дві половинки і кожну подрібнюємо тонкими смужками. Дрібно рубаний перець пересипаємо у вільну тарілку.
Запіканка з кабачків з фаршем
Промиваємо помідори під проточною водою і викладаємо на обробну дошку. Скориставшись ножем, видаляємо місце до якого кріпився хвостик. Тепер нарізаємо компоненти середніми по товщині кружечками і акуратно переміщуємо в чисту тарілку.
Запіканка з кабачків з фаршем
Скориставшись овочечисткою, видаляємо з картоплі шкірку. Потім ретельно промиваємо компонент під проточною водою і викладаємо на обробну дошку. Тим же підручним інвентарем подрібнюємо бульбинки тонкими (округлої форми) пластинками і переміщаємо у вільну тарілку. Увага: якщо у вас не виходить порубати картоплю овочечисткою, тоді можна скористатися гострим невеликим ножем.
Запіканка з кабачків з фаршем
Скориставшись великою теркою, подрібнюємо твердий сир прямо на обробній дошці. Відразу ж після цього перекладаємо стружку в чисту тарілку і обмотуємо харчовою плівкою, щоб компоненти не обвітрилися, поки ми будемо готувати залишившіся продукти.
Запіканка з кабачків з фаршем
В сковороду наливаємо невелику кількість рослинного масла і ставимо на середній вогонь. Коли вміст в ємності добре розігріється, викладаємо сюди м’ясний фарш. Час від часу помішуючи дерев’яною лопаткою, обсмажуємо компонент протягом 5 хвилин. Після закінчення відведеного часу вимикаємо конфорку, а в фарш за смаком додаємо сіль і чорний мелений перець. Ще раз все ретельно перемішуємо підручним інвентарем і на час залишаємо осторонь остигати до теплого стану.
Запіканка з кабачків з фаршем
За допомогою ножа розбиваємо шкаралупу яєць, а жовтки з білками виливаємо в маленьку миску. Додаємо сюди ж щіпку солі і вершки або сметану. Скориставшись ручним віночком, збиваємо всі інгредієнти до тих пір, поки з них не вийде однорідна маса.
Запіканка з кабачків з фаршем
Все, заливка готова, тому можна приступати до формування запіканки.
Запіканка з кабачків з фаршем
Дно і стінки форми для запікання змащуємо шматочком вершкового масла. Тепер першим шаром викладаємо 1/2 частину кружечків кабачків і посипаємо невеликою кількістю тертого твердого сиру. Зверху розміщуємо півкільця цибулі. Третім і четвертим шаром викладаємо в ємність смужки болгарського перцю і кружечки помідорів. Знову покриваємо все невеликою кількістю сиру так, щоб він ще залишився для верху запіканки. Тепер викладаємо сюди тонкі пластинки картоплі і смажений м’ясний фарш. Наприкінці повторюємо шар з кружечків кабачків і посипаємо все залишившимся сиром.
Запіканка з кабачків з фаршем
Включаємо духовку і розігріваємо її до температури 190 ° С. Відразу ж після цього заливаємо запіканку сумішшю з яєць і вершків і відправляємо блюдо в духову шафу. Готуємо її протягом 40 хвилин до утворення на поверхні рум’яної апетитної скоринки.
Запіканка з кабачків з фаршем
Після закінчення відведеного часу вимикаємо духовку, а форму дістаємо за допомогою кухонних прихваток і залишаємо осторонь. Нехай запіканка охолоне протягом 10 хвилин.
Готову запіканку з кабачків з фаршем за допомогою ножа нарізаємо на порційні шматочки і викладаємо на спеціальну плоску тарілку. Подаємо блюдо разом зі сметаною, різними соусами на ваш смак, а також скибочками хліба.
– Якщо у вас не вийшло тонко нарізати картоплю, не турбуйтеся. Просто викладаємо кружечки в каструлю, заливаємо звичайною холодною водою і ставимо на середній вогонь. Після запікання рідини відварюємо компонент до напівготовності. Тільки відразу ж після цього, скориставшись шумівкою, переміщаємо кружечки на обробну дошку і даємо охолонути до теплого стану;
– Для приготування заливки можна також використовувати замість вершків або сметани молоко з високим відсотком жирності;
– Запіканку найкраще посипати твердим сиром солоних сортів. Наприклад, це може бути Російський, Костромський і навіть Чеддер;
– Для приготування страви намагайтеся використовувати м’ясний фарш домашнього приготування.
Запіканка з кабачків з фаршем
Смачного!

Запіканка з кабачків з фаршем обновлено: Лютий 1, 2017 автором: Наталия
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика