Хочете порадувати своїх улюблених дійсно цікавим сніданком або обідом ? Приготуйте їм смачнючу запіканку з макаронів з помідорами і рум’яною скоринкою ароматного сиру !
Дуже проста у приготуванні страва , але така смачне ! А весь секрет у тому , що готується вона з їх найулюбленіших продуктів!
Щоб приготувати запіканку з макаронів з помідорами , вам знадобиться:
- макарони ( будь-які) – 120 г
- помідори середнього розміру – 4 шт.
- сир твердий (за смаком) – 50 г
- курячі яйця – 2 шт.
- сметана – 200 г
- рослинне масло
- зелень петрушки – за смаком
Як приготувати запіканку з макаронів:
1 . Для приготування цієї страви нам знадобляться вже зварені макарони. Тому першою справою ставимо на вогонь каструльку з водою , чекаємо , поки вона закипить , підсолюємо трохи воду і відварюємо в ній наші макарони. Відзначимо , що макарони не повинні бути зварені до готовності ( тим більше бути перетравленими ) . Вони повинні бути готовими до стану « аль денте » , тобто з твердоватою сердцевинкою ( не забувайте , що вони ще будуть запікатися в духовці) . Зливаємо воду і додаємо до макаронів трохи вершкового масла.
2 . Тим часом промиваємо помідори і робимо на них невеликі хрестоподібні надрізи. Потім обдаємо їх окропом і акуратно знімаємо шкірку. Після цього нарізаємо очищені помідори середніми кружечками.
3 . Натираємо на крупній тертці твердий сир ( пармезан , російський чи будь-який інший ваш улюблений ) . В окрему ємність розбиваємо 2 курячих яйця , збовтуємо їх з сіллю і додаємо сметану. Все добре перемішуємо ( при бажанні додаємо чорний мелений перець та інші спеції) .
3 . Розігріваємо духовку (десь до 180-200 градусів). Беремо зручну для випікання форму , змащуємо її вершковим ( або рослинним) маслом. Далі викладаємо на її дно відварені макарони. Зверху макаронів викладаємо половину натертого сиру , а потім кружечки помідорів .
4.Після цього заливаємо все яєчно- сметанною заправкою і посипаємо сиром, що залишився . При бажанні зверху присипаємо запіканку свіжомеленим чорним перцем (так вона вийде духмяною і запашною ) . Далі відправляємо форму у вже розігріту духовку , до повної готовності макаронів і утворення красивої рум’яної скоринки у сиру (приблизно на 20-30 хвилин).
Отже , дістаємо готову запіканку з макаронів з помідорами з духовки , даємо їй трохи охолонути , а потім нарізаємо на красиві порційні шматочки. Перед подачею на стіл тарілку з готовим блюдом можна заправити за бажанням томатним соусом і присипати свіжою подрібненою зеленню петрушки !
Всім смачного!