
Дуже смачна і дуже легка у приготуванні страва, яка « розлітається » в два рахунки ! Запіканка з макаронів з яйцем – це просто ідеальний варіант для ситного сніданку або вечері.
Головним плюсом цієї страви є, мабуть , ідеальне і в той же час доступне поєднання всіма улюблених продуктів. До того ж сам процес його приготування не займе у вас багато сил і часу. Неодмінно приготуйте таку запіканку і своїм улюбленим домочадцям !
Щоб приготувати запіканку з макаронів з яйцем , вам знадобиться:
- макарони – 400 г
- курячі яйця – 3-4 шт.
- вершкове масло – 1 ст.л.
- сіль і перець – за смаком
- цукор – 1 ст.л.
Як приготувати запіканку з макаронів з яйцем :
1 . Ставимо варитися наші макарони. Не забудьте , що води в каструлі має бути більш ніж достатньо , щоб макарони вільно плавали в ній , а не « тіснилися ». Вода повинна досить сильно кипіти , а макарони потрібно регулярно помішувати , щоб вони не приставали до дна каструлі . Не забудьте підсолити воду.
2 . Готові макарони ( їх, до речі , можна переварювати , вони повинні бути злегка , як кажуть, « аль денте » ) відкидаємо на друшляк і промиваємо під проточною водою.
3. Розігріваємо духовку до 200 градусів. Далі беремо зручну форму для запікання , висипаємо в неї ще теплі макарони і додаємо до них трохи вершкового масла. Гарненько все перемішаємо .
Після цього збиваємо в окремій ємності курячі яйця , додаємо до них трохи цукру і сіль , знову все збиваємо. Тепер заливаємо наші макарони приготовленою яєчною заливкою. При бажанні ви можете присипати запіканку зверху свіжим меленим перцем.
4 . Після цього відправляємо форму у вже розігріту духовку приблизно на 20 хвилин, до утворення красивої рум’яної скоринки. Потрібно зауважити , що ви можете зробити це блюдо ще цікавіше. Так , візьміть невеликий шматочок улюбленого твердого ( або напівтвердого ) сиру , натріть його на крупній тертці ( або просто наріжте ножем на невеликі пластинки) і викладіть поверх макаронів. В результаті вийде дуже смачна ароматна сирна скоринка .
Виймаємо з духовки готову запіканку з макаронів з яйцем , розрізаємо її на акуратні порційні шматочки і викладаємо на красиві тарілочки . При бажанні прикрашаємо готову страву свіжими овочами , подрібненою зеленню і заправляємо кетчупом ( або любимо іншим вашим улюбленим томатним соусом) . От і все , страва готова для подачі на стіл!
Всім смачного!
Leave a Reply