Запіканка картопляна з грибами і курячим фаршем

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (2 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Запеканка картофельная с грибами и куриным фаршем

Серед величезного розмаїття смачних страв з картоплі особливу увагу слід приділити запіканкам . Здавалося б , ну що такого надзвичайно смачного , нового і супер апетитного можна придумати з знайомого абсолютно всім продукту ? Повірте мені на слово , картопля – це не тільки пюре , фрі або один з інгредієнтів супу ! І сьогодні ви зможете переконатися в цьому особисто ! Готуємо на обід дивну запіканку картопляну з грибами і курячим фаршем !

Щоб приготувати картопляну запіканку з грибами і курячим фаршем , вам знадобиться:

  • картопля – 800 г
  • фарш курячий – 500 г
  • гриби – 500 г
  • цибуля ріпчаста – 2-3 шт.
  • яйце – 1 шт.
  • борошно – 2-3 ст. л .
  • базилік сушений
  • перець чорний мелений
  • сіль
  • олія соняшникова

Як приготувати картопляну запіканку з грибами і курячим фаршем :
1 . Картоплю очистити , гарненько вимити під проточною водою і нарізати пластинами. Помістити картоплю в каструлю , залити водою , посолити і варити до готовності.
2 . Готову картоплю відкинути на друшляк , злити воду. Розім’яти картоплю до пюреобразного стану , вбити яйце і всипати борошно , ретельно перемішати отриману масу і розділити на 3 рівні частини.
3 . Ріпчасту цибулю очистити від лушпиння і дрібно нарізати.
4 . Гриби нарізати невеликими шматочками й обсмажити з половиною подрібненої ріпчастої цибулі в сковороді з розігрітою соняшниковою олією. Перекласти в окрему чисту мисочку .
5 . Курячий фарш також обсмажити в сковороді з рештою цибулькою до золотистого кольору. Під час обсмажування фарш потрібно посолити і поперчити за смаком, додати сушений базилік і кілька разів добре перемішати
6 . Спеціальну форму для запікання (можна використовувати і звичайну чавунну сковороду ) змастити невеликою кількістю соняшникової олії за допомогою кулінарної кисті.
7 . У підготовлену форму викласти шарами: 1 / 3 картоплі , гриби з цибулею , ще 1/ 3 картоплі , обсмажений фарш і картоплянм пюре що залишилось. Не забувайте рівномірно розподіляти кожен шар продуктів.
8 . Поставити форму в духовку , розігріту до температури 200 градусів , і запікати страву протягом 25-30 хвилин (поки не з’явиться рум’яна скоринка ) .
Для приготування картопляної запіканки з курячим фаршем можна використовувати абсолютно будь-які гриби , які ви любите. Якщо ваш вибір припав на печериці , перед початком приготування просто промийте їх під струменем води і наріжте тонкими скибочками. Якщо ж віддаєте перевагу небудь якому іншому виду грибочків , то бажано їх не тільки промити і почистити , а й попередньо відварити до повної готовності. Можна готувати запіканку з додаванням як свіжих , так і заморожених або консервованих грибів .
Запіканка буде виглядати ще апетитніше , якщо за 10-15 хвилин до закінчення приготування посипати страву тертим твердим сиром ( сир злегка розплавиться і покриє запіканку чудовою золотистою скоринкою ) .
Подавайте картопляну запіканку з грибами і курячим фаршем , розрізавши на порційні шматочки. Кожну тарілку зі стравою можна сервірувати гілочками соковитої зелені і яскравими свіжими овочами.

41_15_03_2013_2938
Приємного вам апетиту!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.