Запіканка по-неаполітанські

» » Запіканка по-неаполітанські
Запіканка по-неаполітанські

Фактично ця запіканка – лінива лазанья, в якій замість спеціальних листів використовуються макарони. І слоїв поменше. А в іншому все в комплекті – навіть горезвісний соус бешамель і легкий натяк на болоньєзе в м’ясному фарші.

В результаті виходить дуже ситне і смачне блюдо – гості пальчики облизали.
Інгредієнти на 6-8 порцій:

  • 500 г пасти Пенне (пір’я)
  • 700 г м’ясного фаршу (свинина, яловичина або змішаний)
  • 1 велика цибулина
  • 1 червоний солодкий перець
  • 2 ст.л. томатної пасти
  • 50 мл червоного сухого вина
  • 150 г твердого сиру
  • невеликий пучок петрушки
  • 400 мл молока
  • 2 ст.л. вершкового масла
  • 2 ст.л. борошна
  • сіль і перець за смаком

Запіканка по неаполітанські
Цибулю дрібно ріжемо і обсмажуємо протягом 3 хвилин на рослинній олії. Додаємо дрібно нарізаний солодкий перець і смажимо ще 2-3 хвилини.
Запіканка по неаполітанські
Додаємо фарш, солимо, перчимо і смажимо 10 хвилин, постійно помішуючи. Вливаємо вино, продовжуємо смажити ще хвилини 3, поки рідина не випарується. Додаємо дрібно нарубану петрушку і томатну пасту, перемішуємо і тушкуємо 4 хвилини.
Запіканка по неаполітанські
Макарони відварюємо, зливаємо воду, потім додаємо 0,5 ст.л. оливкового масла і перемішуємо.
Запіканка по неаполітанські
Готуємо соус. Для цього розтоплюємо в каструльці вершкове масло, додаємо борошно і розмішуємо до однорідності. Поступово, безперервно помішуючи, вливаємо молоко і доводимо суміш до кипіння.
Запіканка по неаполітанські
Знімаємо з вогню.
Збираємо запіканку. На дно форми (у мене 35 * 24 см) кладемо половину макаронів.
Запіканка по неаполітанські
Кладемо половину бешамеля і рівномірно розподіляємо. Далі кладемо фарш, розрівнюємо.
Запіканка по неаполітанські
Накриваємо рештою макаронами. Зверху рівномірно розподіляємо соус що залишився.
Запіканка по неаполітанські
Посипаємо тертим сиром і запікаємо в розігрітій до 200 градусів духовці протягом 25 хвилин.
Запіканка по неаполітанські
Смачного!

Запіканка по-неаполітанські обновлено: Лютий 3, 2017 автором: Оксана
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика