Кабачки, запечені з сиром і омлетом

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Кабачки, запечённые с сыром и омлетом 3

По всій країні йде свято врожаю. Давайте приєднаємося до нього з дуже смачною і простою стравою – кабачками, запечені в духовці з сиром і омлетом.
Унікальність цього рецепту в тому, що виходить комплексне блюдо, яке можна подавати як гарячим, так і холодним. Спробуйте обидва варіанту.

  • кабачок, звичайно, бажано молочної стиглості
  • 150-200 гр. сиру твердих сортів
  • 150 гр. сметани
  • два яйця
  • сіль
  • перець

вершкове масло для змащування форми для випічки
1411904098672foto011
Кабачки чистимо, насіннячка видаляємо.
1411904098763foto021
Форму для випічки змащуємо вершковим маслом.
1411904098864foto031


Кабачки ріжемо на кубики.
1411904098265foto041
Шматочки кабачків викласти у форму для випічки.
1411904098446foto051
Сир натерти на крупній тертці.
1411904098597foto062
В миску покласти яйця, сметану, 2/3 тертого сиру.
1411904098898foto071
Суміш добре перемішати. Додати солі і перець. Ще раз перемішати.
1411904098789foto081
Залити кабачки отриманою сумішшю.
14119040995510foto091
Зверху посипати залишками сиру.
14119040996911foto101
Запікати на 180 градусах Цельсія 30-40 хвилин до рум’яної сирної скоринки. Якщо ви любите щоб кабачки вийшли «Al dente», температуру в духовці робимо більше. Час запікання зменшуємо.
Про свято врожаю я згадала не просто так. Особисто я, на цих вихідних заквасила першу партію капусти. Чого і вам бажаю. Адже квашена капуста, це не тільки смачно, але й дуже корисно. Особливо з нашим, непростим кліматом.
1411904098581kabachkizapechjonnyessyromiomletom
Приємного апетиту!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!