По всій країні йде свято врожаю. Давайте приєднаємося до нього з дуже смачною і простою стравою – кабачками, запечені в духовці з сиром і омлетом.
Унікальність цього рецепту в тому, що виходить комплексне блюдо, яке можна подавати як гарячим, так і холодним. Спробуйте обидва варіанту.
- кабачок, звичайно, бажано молочної стиглості
- 150-200 гр. сиру твердих сортів
- 150 гр. сметани
- два яйця
- сіль
- перець
вершкове масло для змащування форми для випічки
Кабачки чистимо, насіннячка видаляємо.
Форму для випічки змащуємо вершковим маслом.
Кабачки ріжемо на кубики.
Шматочки кабачків викласти у форму для випічки.
Сир натерти на крупній тертці.
В миску покласти яйця, сметану, 2/3 тертого сиру.
Суміш добре перемішати. Додати солі і перець. Ще раз перемішати.
Залити кабачки отриманою сумішшю.
Зверху посипати залишками сиру.
Запікати на 180 градусах Цельсія 30-40 хвилин до рум’яної сирної скоринки. Якщо ви любите щоб кабачки вийшли «Al dente», температуру в духовці робимо більше. Час запікання зменшуємо.
Про свято врожаю я згадала не просто так. Особисто я, на цих вихідних заквасила першу партію капусти. Чого і вам бажаю. Адже квашена капуста, це не тільки смачно, але й дуже корисно. Особливо з нашим, непростим кліматом.
Приємного апетиту!