
Далі йдемо по сезонному – цього разу під прицілом опинилися молоденькі соковиті кабачки – цукіні і банальні салатові. Страва, яку я приготувала з них і рецептом якої із задоволенням з вами ділюся, виходить цілком собі дієтичною і при цьому смачною. Гарнір до неї не потрібно – хіба що додаткові свіжі овочі.
За цим же принципом ви можете нафарширувати і баклажани – тільки їх варто злегка змастити оливковою олією перед фарширування.
Інгредієнти на 4 порції:
- 4 кабачка (близько 250-300 г кожен)
- 600 г курячого фаршу
- 2 зубчики часнику
- 1 ч.л. суміші прованських трав
- 1/2 середньої червоної цибулини
- цедра 1 лимона
- сіль і перець за смаком
Приготування кабачків з куркою.
З кабачків за допомогою чайної ложки вискребаємо м’якоть – повинен залишитися човник зі стінками товщиною близько 1 см або трохи менше. Кладемо човники на деко і солимо.
Вийняту м’якоть дрібно рубаємо, додаємо до фаршу разом з лимонною цедрою, натертим часником, дрібно посіченою цибулею, травами, сіллю і перцем.
Вимішуємо. Розкладаємо в кабачки.
Відправляємо в попередньо розігріту до 200 градусів духовку і запікаємо до готовності, близько 30-35 хвилин.
Подаємо. Дуже смачно з базиліковим песто.
Смачного!
Leave a Reply