Кабачкова запіканка

» » Кабачкова запіканка
Кабачкова запіканка

Смачну запіканку можна приготувати не тільки з сиру і фруктів , запіканку ви можете приготувати з прекрасного овоча – кабачка. Кабачкова запіканка тільки на перший погляд здається такою простою і буденною , але варто вам спробувати приготувати її один раз , ви зрозумієте , що це « любов на все життя». Адже ця запіканка виходить дуже легкою , при цьому вона дуже ситна і корисна для вашого організму. Ви можете варіювати з інгредієнтами і кожного разу управляти поживністю страви , тобто змінювати калорійність вашої страви. За мінімальний час ви отримаєте прекрасну вечерю . І так , приступимо .

Для того щоб приготувати запіканку з кабачків вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • свіжі кабачки – 1 кг. ,
  • м’який сир ( фета , адигейський або бринза ) – 300 грам ,
  • цибуля ріпчаста – 2 штуки ,
  • яйця курячі – 4 штуки ,
  • часник – 3 – 4 зубчики ,
  • свіжа зелень ( кріп або петрушка) – 1 пучок ,
  • сіль і чорний мелений перець за смаком ,
  • сир ( твердих сортів для посипання запіканки ) – 50 грам .

Приготування кабачкової запіканки

Якщо кабачок молодий , то ви можете не зрізати шкірку , а натерти його на крупній тертці разом з шкіркою . Потім зливаємо сік, що утворився і обсмажуємо на рослинному маслі хвилин 5. Потім відкидаємо кабачок на друшляк і чекаємо поки стече зайва рідина.

Ріпчасту цибулю потрібно очистити і нарізати дрібним кубиком . Потім обсмажуємо цибулю в невеликій кількості рослинного масла до м’якості цибулі. У цей момент можна додати бекон або ковбасу , якщо побажаєте приготувати запіканку з додаванням м’яса.

М’який сир потрібно нарізати дуже дрібно , постаратися це зробити.

Свіжу зелень слід промити і після подрібнити.

В окремій чашці збиваємо яйця з додаванням солі , потім додаємо м’який сир , свіжу зелень , обсмажені кабачки і цибулю. За смаком додаємо сіль і чорний мелений перець. Все ретельно перемішуємо.

Потім кабачкову суміш переливаємо у форму , де будемо випікати запіканку , попередньо змастивши її олією . Посипаємо зверху натертим на тертці твердим сиром. Відправляємо форму із запіканкою в духовку , яку попередньо розігріли до 190 ? градусів на півгодини.

Готову запіканку трохи охолоджуємо і нарізавши на шматочки подаємо на стіл , прикрашаємо свіжою зеленню і подаємо з улюбленим вами соусом.

Кабачкова запіканка

Приємного вам апетиту!

Кабачкова запіканка обновлено: Січень 29, 2017 автором: Катя
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (3 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика