
Простий і смачний рецепт 🙂
- Баранячі реберця 1000 г
- Картопля 1000 г
- Рослинна олія 100 мл
- Сіль морська 1 ч.л.
- Перець чорний мелений ½ ч.л.
- Зіра (кумін) ½ ч.л.
Нарізаємо баранину. У мене були ребра, тому, я просто їх роз’єднала.
Чистимо картоплю. Якщо велика розрізаємо, якщо ні, залишаємо як є.
Розігріваємо казан або будь-який інший посуд, в якому ви будете готувати. У мене каструля з нержавіючої сталі. Вогонь повинен бути максимальним. Наливаємо масло і кидаємо м’ясо. Врахуйте, що масло буде дуже сильно бризкати, тому постарайтеся готувати в посуді з високими бортиками. І будьте акуратніше 🙂
М’ясо обсмажуємо до золотистої скоринки. Постарайтеся мышати якомога рідше, щоб м’ясо “запечаталось”.

Після того, як м’ясо обсмажете, виймаємо його і кидаємо картоплю. Також обсмажуємо з усіх боків до золотистого кольору.

Коли картопля обсмажилася , виймаємо її. Кладемо м’ясо назад в казан або каструлю , зверху викладаємо картоплю. Солимо , перчимо і додаємо спеції за смаком. Наливаємо близько 100-200 мл окропу (вода повинна злегка покрити дно , але до кінця приготування , дно не повинно бути сухим . У вас повинно вийти , щось на зразок соусу – вода , жир і масло змішуються і виходить найсмачніша річ 🙂 якщо води не вистачає – додайте ) , закриваємо кришкою і зменшуємо вогонь до мінімуму . Залишаємо на 2 години.
Через 2 години у нас все готово 🙂 м’ясо повинно відставати від кісток 🙂 подавайте зі свіжими овочами та гарячим чаєм.
Смачного!
Leave a Reply