Каррі з качки

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Сьогодні я хочу запропонувати вам рецепт каррі на основі качиного м’яса. Для приготування цієї страви ідеально підходять ніжки качки (стегенця, гомілки або стегна – в залежності від того, що ви знайдете у продажу). Грудки, за великим рахунком, теж можна використовувати, але це вже блюзнірство.

Блюдо виходить гострим і дуже смачним. Ідеально поєднується з відвареним рисом басматі.
Інгредієнти на 4 порції:

  • 4 качиних стегенця
  • сік 1 лайма
  • 3 зубчики часнику
  • 2-3 гілочки чебрецю
  • 1 маленький перчик чилі
  • 1 середня цибулина
  • 300 мл курячого або качиного бульйону
  • сіль за смаком

Для пасти каррі:

  • 3 ст.л. порошку каррі
  • 1/2 ч.л. зіри
  • по 1/4 ч.л. меленої кориці, мускатного горіха і гвоздики
  • 3 зубчики часнику
  • 2-3 гілочки чебрецю
  • 3 ст.л. води

karri-iz-utki-1
Знімаємо м’ясо з кісток, зрізаємо надлишки жиру, нарізаємо на невеликі шматочки.
У мисці змішуємо сік лайма, натертий часник і чебрець (тільки листочки). Кладемо в маринад качку і перемішуємо. Відставляємо в сторону.
karri-iz-utki-2
Готуємо пасту каррі. Для цього кладемо в миску спеції, чебрець і натертий часник.
karri-iz-utki-3


Додаємо воду і перемішуємо до однорідності.
karri-iz-utki-4
Дрібно рубаємо цибулю. У сотейнику розігріваємо 2 ст.л. рослинного масла. Кладемо цибулю і смажимо, помішуючи, на середньому вогні, близько 5 хвилин.
karri-iz-utki-5
Додаємо пасту каррі і смажимо, помішуючи, ще близько 1 хвилини.
karri-iz-utki-6
Кладемо в сотейник шматочки качки і обсмажуємо так, щоб качатина втратила зовні рожевий колір.
karri-iz-utki-7
Вливаємо в сотейник бульйон, додаємо за смаком сіль і доводимо до кипіння. Зменшуємо вогонь до мінімуму і тушкуємо під кришкою, поки м’ясо не стане м’яким, близько 30 хвилин.
Подаємо каррі з відварним рисом (найкраще басматі).
karri-iz-utki
Приємного апетиту!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.