
Сьогодні я хочу запропонувати вам рецепт каррі на основі качиного м’яса. Для приготування цієї страви ідеально підходять ніжки качки (стегенця, гомілки або стегна – в залежності від того, що ви знайдете у продажу). Грудки, за великим рахунком, теж можна використовувати, але це вже блюзнірство.
Блюдо виходить гострим і дуже смачним. Ідеально поєднується з відвареним рисом басматі.
Інгредієнти на 4 порції:
- 4 качиних стегенця
- сік 1 лайма
- 3 зубчики часнику
- 2-3 гілочки чебрецю
- 1 маленький перчик чилі
- 1 середня цибулина
- 300 мл курячого або качиного бульйону
- сіль за смаком
Для пасти каррі:
- 3 ст.л. порошку каррі
- 1/2 ч.л. зіри
- по 1/4 ч.л. меленої кориці, мускатного горіха і гвоздики
- 3 зубчики часнику
- 2-3 гілочки чебрецю
- 3 ст.л. води
Знімаємо м’ясо з кісток, зрізаємо надлишки жиру, нарізаємо на невеликі шматочки.
У мисці змішуємо сік лайма, натертий часник і чебрець (тільки листочки). Кладемо в маринад качку і перемішуємо. Відставляємо в сторону.
Готуємо пасту каррі. Для цього кладемо в миску спеції, чебрець і натертий часник.
Додаємо воду і перемішуємо до однорідності.

Дрібно рубаємо цибулю. У сотейнику розігріваємо 2 ст.л. рослинного масла. Кладемо цибулю і смажимо, помішуючи, на середньому вогні, близько 5 хвилин.

Додаємо пасту каррі і смажимо, помішуючи, ще близько 1 хвилини.

Кладемо в сотейник шматочки качки і обсмажуємо так, щоб качатина втратила зовні рожевий колір.

Вливаємо в сотейник бульйон, додаємо за смаком сіль і доводимо до кипіння. Зменшуємо вогонь до мінімуму і тушкуємо під кришкою, поки м’ясо не стане м’яким, близько 30 хвилин.
Подаємо каррі з відварним рисом (найкраще басматі).

Приємного апетиту!
Leave a Reply