
Цей рецепт каррі – для тих, хто не особливо шанує кокосове молоко, яке часто входить в це блюдо. Тут при приготуванні я використовувала звичайні 20% -ві вершки. Результат чудовий.
В якості основного інгредієнта можна використовувати не тільки тріску, але й будь-яку іншу білу рибу. І звичайно ж, ви можете взяти цей рецепт за основу для приготування каррі з курки – з тією поправкою, що курці потрібно буде трохи більше часу на досягнення готовності.
Інгредієнти на 4-6 порцій:
- 3 зубчики часнику
- шматочок свіжого імбиру (2 ст.л. в нарубаному вигляді)
- 1 середній перчик чилі (у мене половинка великого)
- 1 ст.л. порошку каррі
- 2 ст.л. рослинного масла
- 1 середня цибулина
- 2-3 стиглих помідора
- 1 великий солодкий перець
- 150 мл води
- 800 г філе тріски або іншої білої риби
- сіль і цукор за смаком
- 250 мл вершків 20% жирності
- лайми для подачі
Приготування:
Часник, імбир, чилі, каррі і рослинне масло кладемо в блендер.
Перемелюємо до стану пасти.
Дрібно рубаємо цибулю. Рибу нарізаємо на невеликі шматочки.
У сотейнику на середньому вогні розігріваємо 2 ст.л. рослинного масла. Кладемо цибулю і смажимо, помішуючи, 3-4 хвилини.
Додаємо пасту каррі і готуємо, помішуючи, ще 1 хвилину.
Кладемо в сотейник нарізані кубиками помідори та солодкий перець. Смажимо, помішуючи, пару хвилин.
Вливаємо воду, доводимо до кипіння. Додаємо за смаком сіль і цукор. Тушкуємо до м’якості солодкого перцю, близько 8-10 хвилин. Додаємо рибу.
Тушкуємо 6-7 хвилин, вливаємо вершки. Доводимо до кипіння й тушкуємо 1 хвилину на невеликому вогні. Вимикаємо.
Подаємо з нарубаною кінзою і часточками лайма. Гарнір – рис.
Смачного!
Leave a Reply