
Каррі – одне з моїх улюблених напрямків в національних кухнях – десь нарівні зі всякими-різними стир-фраями (пардон за мій французький). Шкода, що чоловік не завжди поділяє мою любов до цієї пряної суміші – тобто іноді у нас каррі проскакує як “ой як смачно”, а в інших випадках “нормально, але каррі я не дуже люблю”.
Сьогоднішня варіація на тему каррі – це гра з фаршем та індійськими спеціями. На мій смак, дуже вдала. Краще всього, якщо фарш у вас буде жирним – наприклад, з яловичини навпіл з жирною бараниною. Але і свинина теж тут буде цілком непогана. І навіть курка.
Інгредієнти на 4 порції:
Для фрикадельок:
- 700 г м’ясного фаршу
- 1 невелика цибулина
- сіль і перець за смаком
Для соусу:
- 1 велика цибулина
- 1 великий солодкий перець
- 3 зубчики часнику
- невеликий шматочок свіжого імбиру
- 1 ч.л. сухої суміші каррі
- 1 ч.л. меленої зіри (кумина)
- 1/2 ч.л. меленого коріандру
- 1/4 ч.л. кайенского перцю або меленого чилі
- 400 г томатів у власному соку
- 250 мл курячого бульйону або води
- сіль за смаком
Максимально дрібно рубаємо цибулю – можна навіть натерти її на тертці. Додаємо до фаршу, приправляємо сіллю і перцем.
Ретельно вимішуємо. Формуємо з фаршу фрикадельки розміром з невеликий мандарин. Кладемо на застелене фольгою або пергаментом деко.
Відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку і запікаємо до готовності, близько 25-30 хвилин.
Поки запікаються фрикадельки, готуємо соус. Дрібно рубаємо цибулю і часник, грубо рубаємо перець.
У сотейнику на середньому вогні розігріваємо 2 ст.л. рослинного масла. Кладемо цибулю і смажимо, помішуючи, 3-4 хвилини. Додаємо перець і смажимо ще 5 хвилин.
Додаємо часник і спеції, варимо, помішуючи, 1 хвилину.
Додаємо розім’яті томати разом із соком, наливаємо воду. Доводимо до кипіння, додаємо сіль і цукор за смаком.
Кладемо в соус готові фрикадельки і прогріваємо протягом 2-3 хвилин. При необхідності додаємо за смаком сік лимона або лайма.
Подаємо з рисом.
Смачного!!!
Leave a Reply