
Дуже і дуже смачна картопляна запіканка , приготовлена ??з оригінальною начинкою з вареного м’яса! Повірте , такої смакоти ви ще не пробували !
А готується це блюдо дійсно дуже просто , головне , не упустити « ключовий » момент в приготуванні м’ясної начинки. А про це вже дізнавайтеся з самого рецепта !
Щоб приготувати картопляну запіканку з вареним м’ясом , вам знадобиться:
- м’ясо (будь-яке , за смаком) – 500 г
- картопля – 500 г
- курячі яйця – 2 шт.
- петрушка – 1 пучок
- ріпчаста цибуля – 1 шт.
- твердий сир – 150 г
- сіль , перець – за смаком
Спосіб приготування картопляної запіканки з вареним м’ясом :
1 . Для початку варто відзначити , що для приготування цієї страви ви запросто можете вибрати найрізноманітніше м’ясо ( будь то курка , м’якоть свинини тощо). Отже , промиваємо м’ясо , розрізаємо його на кілька частин і відварюємо в підсоленій воді до готовності (близько 40-60 хвилин, залежно від жорсткості м’яса і розмірів шматків ) , не забуваючи знімати піну.
2 . Паралельно з цим очищаємо картоплю , розрізаємо її на кілька частин , а потім викладаємо в підсолену киплячу (! ) Воду. Відварюємо картоплю до готовності, потім зливаємо воду і готуємо звичайне пюре.
3 . Очищаємо тим часом ріпчасту цибулю і нарізаємо її дрібними кубиками. Промиваємо ретельно зелень петрушки , просушуємо її і подрібнюємо ножем.
Натираємо на крупній тертці улюблений твердий ( або напівтвердий ) сир.
4 . Остигле варене м’ясо нарізаємо на більш дрібні шматочки. До речі , якщо захочете , ви запросто можете замінити варене м’ясо копченим (наприклад , копченою ковбасою або шинкою ) або додати копченості до м’яса.
5 . Розігріваємо на сковорідці 2 ст. л . рослинної олії і пасеруємо на ній подрібнену цибулю (до м’якості і золотистого кольору). Потім додаємо до цибулі нарізане м’ясо і обсмажуємо все разом ще близько 5 хвилин ( трохи присолюємо, а також додаємо при бажанні чорний мелений перець).
6 . Знімаємо сковорідку з вогню і розбиваємо туди два курячих яйця. Зверніть увагу , що яйця потрібно дуже інтенсивно перемішувати для того , щоб вони у вас не згорнулися і , таким чином , рівномірно розподілилися по м’ясі . Тепер додаємо до м’яса нарубану зелень петрушки. Ще раз все ретельно перемішуємо.
7 . Розігріваємо духову шафу до 180 градусів. Тим часом беремо форму , в якій будемо готувати запіканку , змащуємо її вершковим або рослинним маслом , а після цього викладаємо на її дно картопляне пюре (десь в 1 см завтовшки) . Поверх пюре викладаємо все м’ясо і закриваємо його шаром пюре що залишилось. Зверху ж посипаємо запіканку тертим сиром.
Відправляємо форму у вже розігріту духовку приблизно на 20-30 хвилин , до утворення дуже смачної рум’яної скоринки з сиру. Потім дістаємо готову страву і даємо їй трохи охолонути. Розрізаємо запіканку на порційні шматочки , викладаємо на тарілки і при бажанні заправляємо або сметанним , або томатним соусом.
Приємного всім апетиту!
Leave a Reply