Картопляна ковбаса

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Вона ж бульбяная кишка.
З цим чудовим блюдом білоруської кухні мене буквально днями познайомив глава білоруської Гільдії кухарів та шеф-кухарів Михайло Григорчик – за дивним збігом обставин я його до цього жодного разу не пробувала. Чесно кажучи, я не думала, що це ТАК смачно – за тиждень я готувала цю ковбасу вдома вже два рази. І думаю, що це блюдо стане досить частим гостем у мене на столі.

Якщо вам подобаються деруни, бабка і інші блюда з тертої картоплі, то і картопляна ковбаса теж сподобається.
Інгредієнти на 4 порції:

  • 250 г свіжих або заморожених білих грибів (або 80 г сухих, замочених на ніч у холодній воді)*
  • 200 г копчено-вареної свинячої грудинки
  • 1 велика цибулина
  • кишка свиняча (можна знайти на ринку і у великих магазинах)
  • 1,6 кг очищеної картоплі
  • сіль і перець за смаком

Для гарніру:

  • 700 г квашеної капусти
  • 80 г журавлини
  • сіль, цукор і чорний мелений перець за смаком
  • зелень петрушки і сметана для подачі

* В якості начинки можна використовувати не тільки білі гриби – підійдуть і лисички, і маслюки, і інші лісові гриби. В крайньому випадку можна приготувати навіть з печерицями або зовсім без грибів. Але з лісовими буде смачніше і ароматніше.
kartofelnaya-kolbasa-1
Грудинку і гриби нарізаємо кубиками. Половину цибулини дрібно рубаємо.
kartofelnaya-kolbasa-2
У сковороді на середньому вогні розігріваємо 1 ст.л. рослинного масла або свинячого жиру. Кладемо цибулю і смажимо, помішуючи, 2-3 хвилини. Додаємо гриби і смажимо практично до повної готовності.
kartofelnaya-kolbasa-3


Додаємо грудинку і обсмажуємо протягом ще пари хвилин. Знімаємо з вогню і відставляємо в сторону.
Картоплю і половину цибулини що залишилась тремо на дрібній тертці. Кладемо в сито або застелений марлею друшляк і даємо рідині стекти.
Кладемо картопляну масу в миску, додаємо грудинку з грибами і осів на дні миски з картопляним соком крохмаль.
kartofelnaya-kolbasa-4
Солимо за смаком і перемішуємо.
kartofelnaya-kolbasa-5
Кишку промиваємо і одягаємо на насадку для ковбасок на м’ясорубці. Залишаємо вільний кінчик довжиною 5-6 см.
kartofelnaya-kolbasa-6
Начиняємо кишки картопляним фаршем, кінці пов’язуємо один з одним.
kartofelnaya-kolbasa-7
Проколюємо оболонку в кількох місцях зубочисткою або товстою голкою. Обсмажуємо ковбасу на сильному вогні на сковороді.
kartofelnaya-kolbasa-8
Перекладаємо в вогнетривку ємність і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку. Запікаємо 15 хвилин.
Тим часом готуємо гарнір. Для цього кладемо в сотейник капусту, журавлину, сіль і спеції, вливаємо 200 мл воду і тушкуємо 15 хвилин.
Подаємо ковбасу з тушкованою капустою і сметаною.
kartofelnaya-kolbasa
kartofelnaya-kolbasa-9
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.