Інгредієнти:
- 1 кг великих картоплин;
- 400 г фаршу з жирком (краще суміші баранини і яловичини);
- 3 упаковки м’якоті помідорів по 390 г;
- 2 великі цибулини;
- 3 зубчики часнику;
- 120 г бринзи;
- 3 великих яйця;
- 150 мл жирних вершків;
- 3 ст. л. універсальної приправи;
- 0,5 склянки хлібних крихт;
- оливкова олія.
Як приготувати картопляну мусака.
1. Очистіть картоплю і наріжте кружальцями завтовшки 5 мм. Покладіть у велику каструлю, повністю залийте холодною водою і доведіть до кипіння, варіть 3 хв. Акуратно відкиньте на друшляк і промийте холодною водою.
2. Дрібно наріжте цибулю і часник. Нагрійте в глибокій сковороді з товстим дном трохи оливкового масла, обсмажте цибулю і часник, 5 хв. Додайте фарш, обсмажуйте на сильному вогні, розбиваючи грудки, поки фарш не стане коричневим.
3. Додайте у фарш 1 ст. л. універсальної приправи, м’якоть помідорів, перемішайте. Тушіть, поки не випарується більша частина рідини, приблизно 15 хв. Збийте яйця з вершками і 1/3 ст. л. універсальної приправи. Додайте до яєць половину хлібних крихт і розкришену бринзу.
4. Щедро змастіть оливковою олією форму для запікання, посипте дно крихтами що залишилися. Викладіть внахлест половину картоплі, посипавши її 1 ст л. універсальної приправи. Полийте половиною соусу.
5. Викладіть зверху фарш, накрийте картоплею що залишилася, посипавши універсальною приправою що залишилася. Розкришите бринзу.
6. Залийте мусака в формі соусом що залишився і запікайте в розігрітій до 190 ° С духовці приблизно 30 хв.
Смачного!