Картопляна мусака

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (2 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Картофельная мусака 3

Інгредієнти:

  • 1 кг великих картоплин;
  • 400 г фаршу з жирком (краще суміші баранини і яловичини);
  • 3 упаковки м’якоті помідорів по 390 г;
  • 2 великі цибулини;
  • 3 зубчики часнику;
  • 120 г бринзи;
  • 3 великих яйця;
  • 150 мл жирних вершків;
  • 3 ст. л. універсальної приправи;
  • 0,5 склянки хлібних крихт;
  • оливкова олія.


Як приготувати картопляну мусака.
1. Очистіть картоплю і наріжте кружальцями завтовшки 5 мм. Покладіть у велику каструлю, повністю залийте холодною водою і доведіть до кипіння, варіть 3 хв. Акуратно відкиньте на друшляк і промийте холодною водою.
1409821508_1
2. Дрібно наріжте цибулю і часник. Нагрійте в глибокій сковороді з товстим дном трохи оливкового масла, обсмажте цибулю і часник, 5 хв. Додайте фарш, обсмажуйте на сильному вогні, розбиваючи грудки, поки фарш не стане коричневим.
1409821605_2
3. Додайте у фарш 1 ст. л. універсальної приправи, м’якоть помідорів, перемішайте. Тушіть, поки не випарується більша частина рідини, приблизно 15 хв. Збийте яйця з вершками і 1/3 ст. л. універсальної приправи. Додайте до яєць половину хлібних крихт і розкришену бринзу.
1409821595_3


4. Щедро змастіть оливковою олією форму для запікання, посипте дно крихтами що залишилися. Викладіть внахлест половину картоплі, посипавши її 1 ст л. універсальної приправи. Полийте половиною соусу.
1409821552_4
5. Викладіть зверху фарш, накрийте картоплею що залишилася, посипавши універсальною приправою що залишилася. Розкришите бринзу.
1409821551_5
6. Залийте мусака в формі соусом що залишився і запікайте в розігрітій до 190 ° С духовці приблизно 30 хв.
1409821512_6
1409821515_kartofelnaya-musaka
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.