
Хочу запропонувати вам рецепт ще одного простого, але дуже смачного гарніру. В основі – банальне картопляне пюре, але за рахунок додавання зеленого горошку і свіжої м’яти воно набуває новий дуже цікавий смак. До речі, консервований горошок сюди зовсім не підходить – з ним смак буде зовсім іншим.
І на додачу нагадую про маленький хинт у справі утилізації остиглого пюре: катаємо з маси кульки 3-4 см діаметром, обвалюємо у борошні, мачаємо в яйце і паніруємо в сухарях, потім смажимо у фритюрі на сильному вогні. Виходять дуже смачні крокети.
Інгредієнти на 6 порцій:
- 1 кг очищеної картоплі
- 200 г зеленого горошку
- 3-4 гілочки м’яти
- 100 г вершкового масла
- 100 мл гарячого молока
- сіль за смаком
Приготування:
Картоплю нарізаємо на шматки, кладемо в каструлю, заливаємо водою, солимо і варимо до готовності.
Горошок відварюємо в підсоленій воді протягом 3-4 хвилин.
Картоплю мнем в пюре з додаванням масла та молока.
Зливаємо воду. Подрібнюємо горошок разом з листям м’яти за допомогою блендера. Додаємо масу до картоплі.
Гарненько перемішуємо і подаємо.
Смачного!
Leave a Reply