Картопляне пюре з горошком і м’ятою

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Хочу запропонувати вам рецепт ще одного простого, але дуже смачного гарніру. В основі – банальне картопляне пюре, але за рахунок додавання зеленого горошку і свіжої м’яти воно набуває новий дуже цікавий смак. До речі, консервований горошок сюди зовсім не підходить – з ним смак буде зовсім іншим.

І на додачу нагадую про маленький хинт у справі утилізації остиглого пюре: катаємо з маси кульки 3-4 см діаметром, обвалюємо у борошні, мачаємо в яйце і паніруємо в сухарях, потім смажимо у фритюрі на сильному вогні. Виходять дуже смачні крокети.

Інгредієнти на 6 порцій:

  • 1 кг очищеної картоплі
  • 200 г зеленого горошку
  • 3-4 гілочки м’яти
  • 100 г вершкового масла
  • 100 мл гарячого молока
  • сіль за смаком

 

kartofelnoe-pure-s-goroshkom-i-myatoi-1

Приготування:

Картоплю нарізаємо на шматки, кладемо в каструлю, заливаємо водою, солимо і варимо до готовності.

kartofelnoe-pure-s-goroshkom-i-myatoi-2

Горошок відварюємо в підсоленій воді протягом 3-4 хвилин.

kartofelnoe-pure-s-goroshkom-i-myatoi-3

Картоплю мнем в пюре з додаванням масла та молока.

Зливаємо воду. Подрібнюємо горошок разом з листям м’яти за допомогою блендера. Додаємо масу до картоплі.

kartofelnoe-pure-s-goroshkom-i-myatoi-4

Гарненько перемішуємо і подаємо.

kartofelnoe-pure-s-goroshkom-i-myatoi

Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.