Картопляно-грибні котлети зі сметанним соусом

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Картофельно-грибные котлеты со сметанным соусом 1

Ніжні, апетитні котлети з хрусткою скоринкою.
Соус ідеально доповнює смак.
Я використовувала свіжі шампіньйони. Якщо ви використовуєте заморожені гриби, їх треба розморозити, злити всю рідину.
Із вказаної кількості інгредієнтів виходить 12-15 котлет.

Інгредієнти

  • 1 кг картоплі
  • 300 г грибів
  • 150 г цибулі
  • 50-100 мл молока
  • 2 ст.л. вершкового масла
  • 1 яйце
  • панірувальні сухарі
  • сіль
  • перець
  • рослинне масло

соус:

  • 250 г сметани
  • 3 зубчики часнику
  • зелень за смаком
  • сіль

931_010036fbj_5669_b

Приготування

931_0236fbj_5677_b
Цибулю дрібно нарізати.

931_0336fbj_5680_b

Гриби дрібно нарізати.

931_0464lra_5685_b
На рослинному маслі злегка обсмажити цибулю.

931_0564lra_5693_b
ДДодати гриби, смажити 7-10 хвилин.

931_0664lra_5697_b
Картоплю почистити, відварити до готовності.

931_0764lra_5716_b
Коли картопля звариться, воду злити, додати вершкове масло, потовкти.

931_0864lra_5720_b
Невеликими порціями влити молоко, перемішати.
Маса не повинна бути рідкою.
Посолити, поперчити.

931_0948uy3_5724_b
Додати гриби, перемішати.

931_01048uy3_5728_b
Яйце злегка збити.

931_01148uy3_5732_b
З картопляно-грибної маси сформувати котлети, вмочити в яйце.

931_01248uy3_5734_b
Обваляти в панірувальних сухарях.

931_01341n2h_5739_b

Сковороду злегка змастити маслом, викласти котлети.
Смажити до золотистої скоринки.

931_01441n2h_5743_b

Перевернути, обсмажити з іншого боку.
Готуємо соус.

931_015535c8_5706_b
Зелень дрібно нарізати.

931_01641n2h_5708_b
Часник дрібно нарізати.

931_01741n2h_5711_b
Змішати сметану, зелень, часник.

931_01841n2h_5713_b
Добре перемішати, посолити.

931_01941n2h_5763_b
Готові котлети полити соусом.

931_0181qcg_5746_6gi
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.