Картопляні кульки

» » Картопляні кульки
Картопляні кульки

Картопляні кульки для гарнірів – смачне доповнення до основної страви. Варто вам тільки поставити їх на стіл і вони тут же розлетяться. Погодьтеся, складно відмовитися від хрустких і апетитних картопляних кульок. І ще одним плюсом цієї закуски є, звичайно ж, простота приготування.

  • Картопля 800 грам
  • Масло вершкове 50 грам
  • Масло рослинне 1 стакан
  • Яйце 3 штуки
  • Борошно пшеничне 100 грам

Картопляні кульки


Картоплю почистіть, покришите великими шматочками і відправте варитися у великій каструлі. Потрібно щоб картопля стала м’якою, для цього готувати її потрібно мінімум 25-30 хвилин. Перевіряйте ступінь готовності виделкою, як тільки шматочки картоплі будуть легко протикатись, зніміть каструлю з вогню і злийте воду.
Варену картоплю розімніть за допомогою спеціального преса. Додайте вершкове масло, одне сире яйце, посоліть і поперчіть за смаком. Розімніть ще раз. Пюре не повинно бути рідким, з нього повинні легко формуватися кульки. Зачекайте, поки воно охолоне.
Картопляні кульки
Висипте в одну чисту суху тарілку пшеничну муку, а в іншу розбийте яйця і збовтайте.
Як тільки роздавлена картопля охолонула і ви можете тримати її в руках, формуйте кульки, розплющуючи невеликі порції пюре між долонями.
Готові кульки обваляйте спочатку в яйці, а потім у борошні, щоб панірування лягло рівно.
Картопляні кульки
У глибокій сковороді розігрійте рослинне масло. В цей масло акуратно занурюйте по черзі кульки з картопляного пюре. Оскільки пюре вже готово, обсмажуйте тільки до золотистої скоринки, а потім виймайте готову закуску з каструлі за допомогою шумівки.
Щоб зайве масло стекло, викладіть смажені картопляні кульки в миску, дно якої вистелене паперовими серветками. Залиште остигати.
Готові картопляні кульки подавайте на великому блюді, окремо від них поставте соуси на будь-який смак, наприклад, сирний і томатний, так само добре підійде сметана.
– При формуванні кульок з пюре додайте начинку, наприклад, сир або фарш.
– В якості панірування можете так само використовувати спеціальні сухарі.
– Додайте в пюре зелень або дрібно нарізаний гострий перець для додання пікантного смаку.
Картопляні кульки
Приємного апетиту!

Картопляні кульки обновлено: Лютий 4, 2017 автором: Оксана
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (5 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика