
Інгредієнти:
- Картопля (великий) – 6 шт.
- Шампіньйони – 400 гр.
- Порошок з білих грибів – 1 ст. л.
- Сир «Російський» – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 280 гр.
- Сметана 30% – 150 гр.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Мускатний горіх – на кінчику ножа
- Борошно – 15 гр.
- Олія – ??5 ст. л.
1. Картоплю очистити і зробити неглибокі борозенки, щоб вийшли ромби.
2. Формуємо лапоток.

3. Змащуємо наші лапоточки рослинним маслом і ставимо запікатися в духовку розігріту до 180 С до готовності (приблизно 25 хвилин).
4. Нарізати гриби 1х1см.
5. Ріпчасту цибулю очистити і нарізати дрібним кубиком, приблизно 0.5 см.
6. Розігріти в сковорідці масло і обсмажити цибулю до золотистого кольору.
7. Додати гриби і продовжувати обсмажувати до золотистого кольору грибів.
8. Додати борошно і все добре перемішати.
9. Додати сметану, грибний порошок і все добре перемішати. Готувати протягом 2 хвилин.
10. Сир натерти на крупній тертці.
11. Додати 2/3 сиру, сіль, перець, мускатний горіх і все добре перемішати.
12. Дістати з духовки готові картопляні лапоточки.
13. Заповнити лапоточки грибною начинкою і посипати зверху сиром. Запікати в розігрітій до 180 С духовці протягом 5 – 7 хвилин (до золотистого кольору сиру).
Приємного апетиту!
Leave a Reply