Картопляні ньокки з базиліком і волоським горіхом в томатному соусі

» » Картопляні ньокки з базиліком і волоським горіхом в томатному соусі
Картопляні ньокки з базиліком і волоським горіхом в томатному соусі

Опис: Смачні картопляні ньокки з ароматними обсмаженими волоськими горіхами, базиліком і сиром.
Час приготування: 80 хвилин
Кількість порцій: 2

Інгредієнти:

  • Картопля – 500 г
  • Яйце куряче (жовток) – 2 шт
  • Борошно (4-7 ст. Ложок)
  • Сир твердий – 50 г
  • Горіхи волоські (жменька) – 60 г
  • Горіх мускатний (на кінчику ножа)
  • Томати у власному соку (свіжі або пасеровані) – 400 г
  • Базилік (пучок)
  • Спеції (італійські трави)
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт
  • Часник – 1 зуб.
  • Цукор Сіль Перець душістий Масло оливкове – 1 ст. л.
  • Помідори черрі (за бажанням для подачі)

Приготування:

Картопляні ньокки з базиліком і волоським горіхом в томатному соусі
Картоплю помити, не чистити, обернути фольгою і запекти в духовці до готовності при температурі 200 градусів близько 40 хв.

Картопляні ньокки з базиліком і волоським горіхом в томатному соусі
У цей час обсмажити волоські горіхи. Кілька штук відкласти для подачі.Картопляні ньокки з базиліком і волоським горіхом в томатному соусі
Пучок базиліка покласти в ємність для пюрірованія.
Картопляні ньокки з базиліком і волоським горіхом в томатному соусіТуди ж сир.
Картопляні ньокки з базиліком і волоським горіхом в томатному соусі
І горіхи.
Картопляні ньокки з базиліком і волоським горіхом в томатному соусі
Пюріровать суміш.
Картопляні ньокки з базиліком і волоським горіхом в томатному соусі
Готову картоплю швидко очистити і натерти на тертці. Чим картоплю гаряче, тим пишніше будуть ньокки. Додати горіхово-сирну суміш, сіль, перець, мускатний горіх, швидко перемішати. Спробуйте на спеції.
Картопляні ньокки з базиліком і волоським горіхом в томатному соусі
Додати яєчні жовтки і борошно. Швидко замісити тісто. Чи не мечите довго, інакше ньокки вийдуть гумовими. Тісто має вийти досить м’яким, пишним.
Картопляні ньокки з базиліком і волоським горіхом в томатному соусі
Цей крок не пропускайте, картопля у всіх різний. Закип’ятіть воду, отщіпніте шматочок тіста і відваріть його. Якщо тісто розвалиться, додайте ще борошна чи яйце.
Картопляні ньокки з базиліком і волоським горіхом в томатному соусі
Скачайте з тіста ковбаски, наріжте на невеликі шматочки і сформуйте ньокки. Злегка притискаючи шматочки тіста, прокатайте їх по опуклій стороні вилки. На цьому етапі ньокки можна заморозити.
Картопляні ньокки з базиліком і волоським горіхом в томатному соусіГотуємо соус. Дрібно наріжте і обсмажте в оливковій олії цибулю, додайте до нього нарізаний часник і через хвилину нарізані шматочками томати. Зі свіжих томатів зніміть шкірку, обдавши їх окропом. Додайте італійські трави, сіль, перець, цукор і тушкуйте соус хвилин 10. В кінці додайте свіжий базилік. За бажанням соус можна пюрировать, я цього не робила.
Картопляні ньокки з базиліком і волоським горіхом в томатному соусі
Відваріть в підсоленій воді ньокки, вони повинні спливти на поверхню.
Картопляні ньокки з базиліком і волоським горіхом в томатному соусі
У тарілку викласти соус.
Картопляні ньокки з базиліком і волоським горіхом в томатному соусі
Зверху ньокки. Посипати волоськими горіхами, сиром, прикрасити базиліком і свіжими томатами черрі, збризнути оливковою олією.
Картопляні ньокки з базиліком і волоським горіхом в томатному соусіПриємного апетиту!

Картопляні ньокки з базиліком і волоським горіхом в томатному соусі обновлено: Січень 20, 2017 автором: admin
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика