Картопляні ньокки

» » Картопляні ньокки
Картопляні ньокки

Ньокки – це італійські галушки на борошняній основі, які можуть готуватися з додаванням картоплі, сиру, шпинату, гарбуза і багатьох інших продуктів. Сьогодні ми з вами випробуємо картопляний варіант.
Я подавала картопляні ньокки як гарнір до курячих грудкок з винно-грибним соусом. Мої дегустатори взяли їжу із несподіваним для мене ентузіазмом.

Інгредієнти:

  • 1 кг розваристої картоплі, відвареної в мундирі, гарячої
  • 280 г борошна
  • 1 велике яйце
  • сіль за смаком
  • вершкове масло для подачі

Картопляні ньокки


Картоплю протираємо через сито. Даємо охолонути.
Кладемо гіркою на столі, присипаному борошном, сипемо 200 г борошна і 1 ч.л. солі, в центрі робимо поглиблення і вбиваємо яйце.
Картопляні ньокки
Замішуємо однорідне тісто, підсипаючи потроху залишки борошна. Тісто повинно вийти м’яким, але не надто крутим і еластичним.
Картопляні ньокки
Ділимо тісто на 8 рівних частин.
Картопляні ньокки
З кожної катаємо ковбаску завдовжки близько 50-60 см і товщиною близько 1,5 см.
Картопляні ньокки
Кожну ковбаску нарізаємо на шматочки довжиною 1,5-2 см.
Картопляні ньокки
Беремо кожен шматочок в руку і акуратно прокатуємо по зубчикам вилки, так, щоб на Клецке залишилися сліди-смужки.
Перекладаємо ньокки на обробну дошку або піднос в один шар.
Картопляні ньокки
У великій каструлі доводимо до кипіння підсолену воду. Кладемо в воду ньокки і варимо на середньому вогні до спливання, близько 2 хвилин.
Подаємо гарячими, з вершковим маслом
Картопляні ньокки
Смачного!

Картопляні ньокки обновлено: Лютий 4, 2017 автором: Оксана
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика