Картопля з куркою в горщику

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (2 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Картошка с курицей в горшочке 1

Страви, приготовлені в горщику, не дарма користуються шаленою популярністю, адже запечені таким чином продукти зберігають свої корисні властивості, не вимагають багато жиру в процесі готування і дуже смачні. Так, наприклад, картопля з куркою в горщику є простою, ситною і апетитною вечерею для всієї родини.

  • Куряче філе 2 кілограми
  • Перець болгарський 3 штуки
  • Цибуля ріпчаста 3 штуки
  • Морква 3 штуки
  • Картопля 12 штук
  • Сир 250 грам
  • Майонез 8 столових ложок
  • Лавровий лист 12 штук
  • Петрушка свіжа 100 грам

1414400104812fd8d5b
Куряче філе слід ретельно промити і обсушити за допомогою паперових рушників, інакше спеції не пропитають куряче м’ясо достатньо. Після наріжте філе довільними шматочками, посоліть і поперчіть за смаком, розімніть руками і обваляйте в приправах. Складіть курку в миску, додайте дві столові ложки майонезу, перемішайте і закрийте харчовою плівкою. Залиште маринуватися в холодильнику на 15-25 хвилин. Поки займіться підготовкою інших інгредієнтів.
1414400104933fbf11c
Картоплю почистіть, промийте і накришіть кубиками, середнього розміру. Після замочіть картоплю в холодній воді на 15-17 хвилин. Після вимочування шматочки коренеплоду потрібно сполоснути.
14144001041545ce3d4


Перець розділіть на половинки, видаліть насіння і плодоніжку. Тепер промийте під струменем холодної води і наріжте на маленькі шматочки.
14144001045758699fc
Моркву помийте і почистіть за допомогою щіточки, постарайтеся зробити це таким чином, щоб можливо було зчищати потім шкірку, а зберегти, адже в ній міститься дуже багато поживних і корисних речовин. Чисту морквину накришіть на дрібні кубики.
141440010419671cc77
Цибулю обов’язково очистіть від лушпиння, після цього наріжте на дрібненькі шматочки, зручним для вас способом.
1414400104697b27557
Кріп промийте теплою водою, струсіть, щоб позбутися від надлишку вологи. Подрібніть зелень за допомогою ножа.
14144001048287faed4
Сир найкраще натирати на злегка вологій тертці. Для цього перед готуванням змочіть її під струменем холодної води.
1414400104769f6ee8e
Підготовлені інгредієнти в горщики потрібно укладати шарами. На саме дно кладемо шматочки курки, можна так само залити їх маринадом. На м’ясо птиці складаємо болгарський перець. Наступним шаром викладаємо цибулю, а після моркву. Зверху кладемо шматочки картоплі. Посоліть, поперчіть за смаком і залийте в кожен горщик половину склянки курячого бульйону. Додайте по два лаврові листи в кожну порцію. Зверху покладіть по одній столовій ложці майонезу, посипте зеленню і тертим сиром, горщики накрийте кришечками.
Горщечки потрібно ставити в холодну духовку, інакше є ризик, що вони тріснуть від перепаду температур. Духову шафу разом з горщиками, розігрійте до температури 180 градусів і готуйте 2 години.
Готову страву не потрібно виймати з посуду, слід подавати прямо в горщиках. Потрібно тільки дати їм охолонути після духовки 10-15 хвилин, не відкриваючи кришечки.
Подавайте картоплю з куркою, запечену в горщиках, як самостійне гаряче блюдо. Прикрасьте зверху свіжою зеленню або скибочкою помідора. Так само будь-яке блюдо в горщиках, у тому числі і приготоване за цим рецептом, відмінно виглядає на святковому столі.
– Замість бульйону можна використовувати просто воду, але це небажано.
– Мішати овочі з куркою під час приготування не потрібно.
– Для любителів і особливих гурманів можна покласти зверху в горщик трохи чорносливу.
– Так же курку можна маринувати з додаванням соєвого соусу, але майте на увазі, що солі в такому випадку потрібно набагато менше.
1414400104261a0af5fce26
Приємного апетиту!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.