Картопля з фаршем в духовці

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Картофель с фаршем в духовке 4

Картопля з фаршем в духовці згодиться як для святкового, так і повсякденної страви. А приготувати її дуже просто, впорається навіть початківець кулінар. Фарширована картопля – смачне і ситне блюдо, яке буде бажаним гостем на будь-якому святі.

  • Картопля 6 штук (великих)
  • Фарш м’ясний 400 грам
  • Цибуля ріпчаста 2 штуки
  • Сир 250 грам


Цибулю очистите від лушпиння і промийте під холодною водою. Розділіть цибулину навпіл, потім поверніть ніж горизонтально і зробіть кілька надрізів уздовж волокон, тільки після цього ріжте поперек волокон. Таким чином нарізати цибулину буде простіше і вона не вислизне у вас з рук.
???????????
Фарш вкладіть у велику тарілку, додайте цибулю, сіль і перець за смаком, а так само трохи сушеної або свіжої зелені. Ретельно все перемішайте.
???????????


Картоплю промийте спеціальною щіточкою, таким чином ви очистите весь бруд і прилиплу землю. Потім розріжте кожен коренеплід на дві рівні частини і за допомогою чайної ложки видаліть серцевину, зробивши з картоплі подобу човника.

Подрібніть сир за допомогою великої терки.

Утворені човники з картоплі викладаємо на шматочки фольги. Фарш викладаємо в поглиблення всередині картоплі і посипаємо сиром. Загортаємо у фольгу.
Розігріваємо духовку до 180 – 200 градусів, викладаємо фаршировану картоплю в фользі на жароміцний противень і відправляємо запікатися на 50 хвилин. По закінченні цього часу дістаньте картоплю з духовки і дайте охолонути 10-15 хвилин, розгорніть фольгу і подавайте на стіл.
Картоплю на стіл подавайте без фольги, як правило ніякого додаткового гарніру не потрібно, можна просто додати соус або сметану. Так само добре до фаршированої картоплі підходить квашена або маринована капуста.
– Якщо у вас достатньо часу в запасі, то перед готуванням картоплю можна запекти, щоб діставати серцевину потім було простіше. В такому випадку можна зробити з вийнятої м’якоті картоплю пюре і додати її до фаршу.
– Прикрасьте готову страву будь якою свіжою зеленню.
– Можна використовувати так само курячий фарш замість м’ясного.

Приємного апетиту!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!