Картопля з фаршем в духовці

» » Картопля з фаршем в духовці
Картопля з фаршем в духовці

Картопля з фаршем в духовці згодиться як для святкового, так і повсякденної страви. А приготувати її дуже просто, впорається навіть початківець кулінар. Фарширована картопля – смачне і ситне блюдо, яке буде бажаним гостем на будь-якому святі.

  • Картопля 6 штук (великих)
  • Фарш м’ясний 400 грам
  • Цибуля ріпчаста 2 штуки
  • Сир 250 грам

Картопля з фаршем в духовці
Цибулю очистите від лушпиння і промийте під холодною водою. Розділіть цибулину навпіл, потім поверніть ніж горизонтально і зробіть кілька надрізів уздовж волокон, тільки після цього ріжте поперек волокон. Таким чином нарізати цибулину буде простіше і вона не вислизне у вас з рук.
Картопля з фаршем в духовці
Фарш вкладіть у велику тарілку, додайте цибулю, сіль і перець за смаком, а так само трохи сушеної або свіжої зелені. Ретельно все перемішайте.
Картопля з фаршем в духовці
Картоплю промийте спеціальною щіточкою, таким чином ви очистите весь бруд і прилиплу землю. Потім розріжте кожен коренеплід на дві рівні частини і за допомогою чайної ложки видаліть серцевину, зробивши з картоплі подобу човника.
Картопля з фаршем в духовці
Подрібніть сир за допомогою великої терки.
Картопля з фаршем в духовці
Утворені човники з картоплі викладаємо на шматочки фольги. Фарш викладаємо в поглиблення всередині картоплі і посипаємо сиром. Загортаємо у фольгу.
Розігріваємо духовку до 180 – 200 градусів, викладаємо фаршировану картоплю в фользі на жароміцний противень і відправляємо запікатися на 50 хвилин. По закінченні цього часу дістаньте картоплю з духовки і дайте охолонути 10-15 хвилин, розгорніть фольгу і подавайте на стіл.
Картоплю на стіл подавайте без фольги, як правило ніякого додаткового гарніру не потрібно, можна просто додати соус або сметану. Так само добре до фаршированої картоплі підходить квашена або маринована капуста.
– Якщо у вас достатньо часу в запасі, то перед готуванням картоплю можна запекти, щоб діставати серцевину потім було простіше. В такому випадку можна зробити з вийнятої м’якоті картоплю пюре і додати її до фаршу.
– Прикрасьте готову страву будь якою свіжою зеленню.
– Можна використовувати так само курячий фарш замість м’ясного.
Картопля з фаршем в духовці
Приємного апетиту!

Картопля з фаршем в духовці обновлено: Лютий 4, 2017 автором: rsavchak
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика