Качина грудка з брусничним соусом і смаженою полентою

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

А чи не познайомитися нам з смаженою полентою? Звичайну м’яку ми вже варили як гарнір до рулетиків з курки з начинкою з фети. Смажену готувати не набагато складніше – просто трохи більше маніпуляцій. До речі, у такої поленти є плюс – її можна заготовити заздалегідь і обсмажити безпосередньо перед подачею.

Качка і бруснично-апельсиновий соус – відмінні компаньйони для смаженої поленти. Точніше сказати, вона – відмінне доповнення до качки.
Інгредієнти на 6 порцій:

  • 6 філе качиних грудок на шкірі (близько 200 г кожна)
  • сіль і перець за смаком

Для соусу:

  • 250 г брусниці (можна замороженої)
  • 75 г цукру
  • 70 мл апельсинового соку
  • шматочок свіжого імбиру розміром з великий палець руки

Для поленти:

  • 150 г кукурудзяної крупи (у мене швидкого приготування)
  • 750 мл води
  • сіль за смаком
  • 75 г вершкового масла
  • 30 г пармезану або аналогічного зрілого сиру
  • 3-4 гілочки свіжого чебрецю (або третина чайної ложки сухого)

utinaya-grudka-s-polentoi-1
Готуємо поленту. У каструлі на середньому вогні доводимо до кипіння підсолену за смаком воду. При постійному помішуванні додаємо у воду кукурудзяну крупу. Варимо на невеликому вогні, помішуючи, до готовності. Для “швидкої” крупи типу Pasta Zara це 3 хвилини.
utinaya-grudka-s-polentoi-2
В кінці додаємо листочки чебрецю, вершкове масло і дрібно натертий сир.
Готову поленту викладаємо в застелену фольгою або харчовою плівкою форму і розрівнюємо.
utinaya-grudka-s-polentoi-3


Даємо охолонути. Полента при цьому застигне.
Остигнувшу поленту нарізаємо на шматочки.
utinaya-grudka-s-polentoi-4
Готуємо соус. Ягоди, дрібно нарізаний імбир і цукор кладемо в кухлик, додаємо 50 мл води і варимо на середньому вогні 5-7 хвилин. Протираємо через сито, повертаємо в кухлик і додаємо апельсиновий сік. Ставимо на вогонь і проварюємо 3-5 хвилин до помірно густої консистенції. Не переваріть! Інакше соус перетвориться на джем за рахунок пектину, який міститься в брусниці.
utinaya-grudka-s-polentoi-5
На качиних філе робимо неглибокі надрізи на шкірі. Солимо і перчимо.
brusketta-s-utkoi-i-rikkoloi-3
Розігріваємо сковороду на середньому вогні. Кладемо філе шкірою вниз і смажимо 3 хвилини. Перевертаємо і смажимо ще 3 хвилини з іншого боку.
Перекладаємо філе на деко шкірою вгору і доводимо до готовності в розігрітій до 200 градусів духовці 7-8 хвилин. Виймаємо, накриваємо фольгою і даємо відпочити 5 хвилин.
Поленту обсмажуємо з двох сторін по 5 хвилин на змащеній олією сковороді (на сковороді-гриль у вас вийде полента з ефектом смаження на грилі – з симпатичними апетитними смужками).
utinaya-grudka-s-polentoi-6
Подаємо качине філе з соусом і полентою.
utinaya-grudka-s-polentoi
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.