Качине філе з цукіні і лаймово-медовим соусом

» » Качине філе з цукіні і лаймово-медовим соусом
Качине філе з цукіні і лаймово-медовим соусом

Сьогодні у нас на гаряченький – рецепт страви з качкою, яку я люблю найніжнішої любов’ю. А зі мною разом – і мій дорогий чоловік.
На цей рецепт я натрапила в “Енциклопедії французької кухні” і просто не могла не повторити, тому що поєднання продуктів – просто дивне. Хоча, чесно кажучи, я б навряд чи віднесла це блюдо до французької кухні – тут присутня така впевнена домішка Азії у вигляді лайма і соєвого соусу.

Інгредієнти на 6 порцій:

  • 3 невеликих кабачка цукіні (близько 200 г кожен)
  • 6 качиних філе, 180-200 г кожне
  • 2 лайма
  • 1 ст.л. рідкого меду
  • сіль і мелений чорний перець за смаком
  • 3-4 гілочки свіжого чебрецю

Для соусу:

  • сік 1 крупного лайма
  • 3 ст.л. рідкого меду
  • 2 ст.л. соєвого соусу

Качине філе з цукіні і лаймово медовим соусом
Цукіні нарізаємо скибочками товщиною близько пів сантиметра. Солимо й перчимо, обсмажуємо на середньому вогні з обох боків до готовності.
Качине філе з цукіні і лаймово медовим соусом
Зберігаємо теплими.
Лайми розрізаємо навпіл уздовж, потім нарізаємо на скибочки товщиною близько 3 мм.
Качине філе зачищаємо, на шкірі робимо неглибокі надрізи сіточкою, солимо і перчимо. З боку, де шкіри немає, робимо прорізи, в які вставляємо скибочки лайма.
Качине філе з цукіні і лаймово медовим соусом
Розігріваємо сковороду на сильному вогні. Кладемо качині філе шкірою вниз і смажимо протягом 1-2 хвилин.
Качине філе з цукіні і лаймово медовим соусом
Перекладаємо філе на деко поливаємо медом.
Качине філе з цукіні і лаймово медовим соусом
Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку і запікаємо протягом 15 хвилин, до готовності.
Поки запікається качка, готуємо соус. У сотейнику змішуємо сік лайма і мед. Ставимо на середній вогонь, доводимо до кипіння і варимо 3-4 хвилини. Знімаємо з вогню, додаємо соєвий соус і перемішуємо.
Готове філе виймаємо з духовки і даємо полежати 5 хвилин.
Подаємо на подушці з цукіні, поливши соусом і посипавши листочками свіжого чебрецю.
Качине філе з цукіні і лаймово медовим соусом
Смачного!

Качине філе з цукіні і лаймово-медовим соусом обновлено: Лютий 3, 2017 автором: Наталия
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика