Качине філе з цукіні і лаймово-медовим соусом

Сьогодні у нас на гаряченький – рецепт страви з качкою, яку я люблю найніжнішої любов’ю. А зі мною разом – і мій дорогий чоловік.
На цей рецепт я натрапила в “Енциклопедії французької кухні” і просто не могла не повторити, тому що поєднання продуктів – просто дивне. Хоча, чесно кажучи, я б навряд чи віднесла це блюдо до французької кухні – тут присутня така впевнена домішка Азії у вигляді лайма і соєвого соусу.
Інгредієнти на 6 порцій:
- 3 невеликих кабачка цукіні (близько 200 г кожен)
- 6 качиних філе, 180-200 г кожне
- 2 лайма
- 1 ст.л. рідкого меду
- сіль і мелений чорний перець за смаком
- 3-4 гілочки свіжого чебрецю
Для соусу:
- сік 1 крупного лайма
- 3 ст.л. рідкого меду
- 2 ст.л. соєвого соусу
Цукіні нарізаємо скибочками товщиною близько пів сантиметра. Солимо й перчимо, обсмажуємо на середньому вогні з обох боків до готовності.
Зберігаємо теплими.
Лайми розрізаємо навпіл уздовж, потім нарізаємо на скибочки товщиною близько 3 мм.
Качине філе зачищаємо, на шкірі робимо неглибокі надрізи сіточкою, солимо і перчимо. З боку, де шкіри немає, робимо прорізи, в які вставляємо скибочки лайма.
Розігріваємо сковороду на сильному вогні. Кладемо качині філе шкірою вниз і смажимо протягом 1-2 хвилин.
Перекладаємо філе на деко поливаємо медом.
Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку і запікаємо протягом 15 хвилин, до готовності.
Поки запікається качка, готуємо соус. У сотейнику змішуємо сік лайма і мед. Ставимо на середній вогонь, доводимо до кипіння і варимо 3-4 хвилини. Знімаємо з вогню, додаємо соєвий соус і перемішуємо.
Готове філе виймаємо з духовки і даємо полежати 5 хвилин.
Подаємо на подушці з цукіні, поливши соусом і посипавши листочками свіжого чебрецю.
Смачного!
Напишіть відгук