Качині ніжки, тушковані в апельсиновому соку

» » Качині ніжки, тушковані в апельсиновому соку
Качині ніжки, тушковані в апельсиновому соку

Я дуже-дуже люблю качку. Але в останні півроку купити її стало великою проблемою – раніше була хоча б пара відомих мені місць, зараз взагалі днем з вогнем. Тому коли я бачу качку або її частини у продажу – хапаю практично не замислюючись. Приблизно так було з цими ніжками.

Для приготування цієї страви зовсім не обов’язково купувати оброблену – ви можете купити цілу качку і обробити її на частини.

Інгредієнти на 6 порцій:

  • 6 качиних стегенець або 1 велика ціла качка
  • 1 велика цибуля порей (тільки біла і світло-зелена частина)
  • 1 шматочок кореня імбиру близько 3 см
  • 6-7 великих зубчиків часнику
  • 1 паличка кориці
  • 3-4 зірочки бадьяна
  • 2-3 смужки апельсинової цедри
  • 1 ст.л. коричневого цукру (можна замінити звичайним)
  • 3 ст.л. соєвого соусу
  • сіль і мелений чорний перець за смаком
  • 500 мл апельсинового соку (в ідеалі свіжовичавленого, якщо використовуєте пакетований – то без цукру)

З стегенець зрізаємо зайвий жир. Вижарюємо на середньому вогні до майже сухого стану. Залишаємо в сотейнику 2 ст.л. жиру, все інше прибираємо.

Поки вижарюється жир, розрізаємо порей уздовж на 2 частини, потім на тонкі півкільця. Часник і імбир рубаємо досить крупно.

 

Качині ніжки, тушковані в апельсиновому соку

Стегенця промочуємо паперовими рушниками насухо. Збільшуємо вогонь під сотейником до сильного, кладемо стегенця і смажимо з обох боків до рум’яної скоринки, приблизно по 3 хвилини з кожного боку.

Качині ніжки, тушковані в апельсиновому соку

Перекладаємо на тарілку. Зменшуємо вогонь до середнього.

У сотейнику залишаємо приблизно 1 ст.л. жиру. Кладемо цибулю, часник та імбир, смажимо, помішуючи, близько 2 хвилин.

Додаємо корицю, бадьян, соєвий соус, цукор, цедру і апельсиновий сік. Доводимо до кипіння, солимо за смаком і повертаємо в сотейник ніжки.

Качині ніжки, тушковані в апельсиновому соку

Накриваємо кришкою і тушкуємо на маленькому вогні до м’якості, близько 1,5-2 годин.

Подаємо з рисом або картоплею.

Качині ніжки, тушковані в апельсиновому соку

Смачного!!!

Качині ніжки, тушковані в апельсиновому соку обновлено: Лютий 6, 2017 автором: Ira
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика