Качка в духовці з картоплею

» » Качка в духовці з картоплею
Качка в духовці з картоплею

Качка в духовці з картоплею – насправді панське блюдо. Ще наші прапрадіди ходили на полювання зі своїми відданими псами і стріляли по дичині. Надвечір за вечерею збиралася велика родина і насолоджувалася смачною здобиччю господаря будинку. Сьогодні птицю можна придбати на ринку або в супермаркеті, тому не обов’язково йти в ліс з рушницею. Але давайте згадаємо традиції наших предків і приготуємо це вишукане незабутнє блюдо. Отже, приступимо!

  • Качка свіжа потрошена 1,5-2 кілограми
  • Картопля 1-2 кілограми
  • Часник 1 середня головка
  • Яблуко великого розміру 1 штука
  • Майонез 100 грам
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Качка в духовці з картоплею
Качка у нас вже потрошена, тому просто ретельно промиваємо її з усіх сторін під проточною теплою водою, добре витираємо кухонними паперовими рушниками і викладаємо в глибоку миску. Нехай тимчасово постоїть осторонь.
Качка в духовці з картоплею
Головку часнику викладаємо на обробну дошку і за допомогою ножа поділяємо на зубчики. Кожен злегка придавлюємо підручним інвентарем і потім чистими руками видаляємо лушпиння.
Качка в духовці з картоплею
Промиваємо компоненти під проточною водою і викладаємо назад на рівну поверхню. Дрібно рубаємо все шматочками і пересипаємо в чисте блюдце.
Качка в духовці з картоплею
В глибоку піалу виливаємо майонез і додаємо сюди подрібнений часник, а також за смаком сіль і чорний мелений перець. Скориставшись столовою ложкою, все ретельно перемішуємо до утворення однорідної маси. Все, маринад готовий!
Качка в духовці з картоплею
Чистими руками натираємо качку з усіх боків майонезним маринадом і залишаємо в мисці на 30 хвилин. Нехай птах просочиться ароматами і соками спецій, а ми тим часом підготуємо картоплю і яблуко.
Качка в духовці з картоплею
Скориставшись овочерізкою, очищаємо картоплю від шкірки. Потім ретельно промиваємо бульбу під проточною теплою водою і викладаємо на обробну дошку. Подрібнити компонент можна двома способами. Перший: нарізати картоплю середніми за величиною шматочками (приблизно 2,5-3 сантиметри)
Качка в духовці з картоплею
Другий спосіб – це порубати бульбу кружечками завтовшки не менше 0,7-1 сантиметри. У будь-якому варіанті страва вийде дуже смачною і соковитою. Подрібнену картоплю перекладаємо в чисту велику миску. Увага: за бажанням компонент можна злегка посолити і поперчити, але, тільки не забуваючи про те, що раніше ми вже це робили з качкою.
Качка в духовці з картоплею
Яблуко добре промиваємо під проточною водою і викладаємо на обробну дошку. Ножем розрізаємо фрукт навпіл і з кожної частини вирізаємо серцевину. Тепер подрібнюємо компонент шматочками і перекладаємо в чисту тарілку.
Качка в духовці з картоплею
Першим ділом викладаємо в глибокий лист по всій площі шматочки картоплі. Зверху по центру розташовуємо качку і по необхідності поливаємо її залишившимся в мисці маринадом. Всередину птиці кладемо подрібнене яблуко і можемо включати духовку. Коли вона добре розігріється (до температури 200 ° С), починаємо готувати страву.
Деко покриваємо харчовою фольгою і щільно закріплюємо краї, щоб з ємності не виходив пар, і качка з картоплею запекалась у власному соку. Ставимо все в духову шафу на середній рівень і готуємо протягом 1 години.
Качка в духовці з картоплею
Після закінчення відведеного часу за допомогою кухонних прихваток дістаємо деко і звільняємо його від фольги. Тепер ставимо ємність назад і продовжуємо запікати птицю ще 10-20 хвилин. Це необхідно зробити для того, щоб все блюдо покрилося золотистою скоринкою. Відразу ж після вимикаємо духовку, а деко дістаємо і відставляємо в сторону на 7-10 хвилин.
Ще гарячу качку з картоплею за допомогою кухонних щипців перекладаємо з дека на спеціальну велику тарілку і подаємо до обіднього столу в якості основного блюда. Після цього можна розрізати птицю порційними шматочками і дати право кожному вибрати ту частину, яка йому більше до душі. Я, наприклад, люблю гомілку, діти ж – грудинку, а чоловікові взагалі все, так як йому до вподоби така вечеря. До речі, качка з овочами дуже ситна і смачна, тому до неї більше нічого не потрібно, хіба тільки кілька шматочків хліба, свіжі або печені овочі і келих червоного сухого вина.
– Для приготування смачної соковитої страви, дуже важливо вибрати хорошу м’ясисту птицю. Якщо взяти молоду качку, то в ній будуть тільки шкура та кістки. Старе ж м’ясо буде дуже жорстким, як гума. Тому ідеальний варіант – це м’ясиста качка середніх років (1-1,5 року);
– Крім картоплі в деко можна покласти шматочки моркви, цвітну капусту, броколі, дольки цибулі та багато іншого на ваш смак. Адже овочами качку не зіпсуєш;
– В маринад, крім чорного меленого перцю, можна додати «хмелі-сунелі», спеціальні приправи для птиці, пару гілочок свіжого чебрецю, а також свіже листя шавлії.
Качка в духовці з картоплею
Приємного апетиту!

Качка в духовці з картоплею обновлено: Лютий 4, 2017 автором: Оксана
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика