Качка в соєво-помаранчевій глазурі з п’ятьма спеціями

» » Качка в соєво-помаранчевій глазурі з п’ятьма спеціями
Качка в соєво-помаранчевій глазурі з п’ятьма спеціями

Качка – моя любов навіки. Я зрозуміла її не з першого разу – тоді вона здалася мені надто специфічно пахучою, хоча зараз я розумію, що мені просто попався неякісний продукт. Зараз я готова їсти її хоч кожен день 🙂 Це я до того, що якщо ви одного разу пробували качку і вона вам не покотила, дайте їй другий шанс.

У сьогоднішньому рецепті – моє улюблене поєднання – качка, апельсин, соєвий соус і китайські спеції. До речі, якщо ви хочете домогтися такої ж темної скоринки на птиці – купіть самий темний соєвий соус.

Інгредієнти для качки в соєво-помаранчевій глазурі з п’ятьма спеціями на 4 порції:

  • 1 качка вагою близько 1,5 кг
  • 2 апельсина
  • невеликий шматочок імбиру
  • сіль за смаком
  • 2 ч.л. суміші “5 спецій” (мелені кориця, бадьян, фенхель, сичуаньский перець і гвоздика в рівних долях)
  • 2 зубчики часнику
  • 2 ст.л. темного соєвого соусу

 

Качка в соєво помаранчевій глазурі з пятьма спеціями

Приготування качки в соєво-помаранчевій глазурі з п’ятьма спеціями:
Натирааємо цедру апельсинів на дрібній тертці, кладемо в миску. Самі апельсини розрізаємо на 4-6 частин кожен. Очищений імбир нарізаємо тонкими скибочками.

Качка в соєво помаранчевій глазурі з пятьма спеціями

До цедри додаємо соєвий соус, натертий часник, сіль і 1 ч.л. пряної суміші. Перемішуємо.

Качка в соєво помаранчевій глазурі з пятьма спеціями

Внутрішню порожнину качки натираємо сіллю, кладемо в неї апельсини і імбир. Зв’язуємо качці ноги так, щоб порожнина була прикрита.

Качка в соєво помаранчевій глазурі з пятьма спеціями

Натираємо качку сіллю і 1 ч.л. суміші “5 спецій” зовні. Відправляємо в попередньо розігріту до 220 градусів духовку. Запікаємо протягом 20 хвилин. Виймаємо, змащуємо пензликом соєвим маринадом. Повертаємо в духовку, знижуємо температуру до 180 градусів і продовжуємо запікати качку до готовності, ще близько 60-70 хвилин. У процесі ще пару раз змащуємо маринадом.

Готовій качці даємо відпочити 10 хвилин при кімнатній температурі, потім подаємо.

Качка в соєво помаранчевій глазурі з пятьма спеціями

Смачного!

Качка в соєво-помаранчевій глазурі з п’ятьма спеціями обновлено: Лютий 3, 2017 автором: admin
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика