
Качка – моя любов навіки. Я зрозуміла її не з першого разу – тоді вона здалася мені надто специфічно пахучою, хоча зараз я розумію, що мені просто попався неякісний продукт. Зараз я готова їсти її хоч кожен день 🙂 Це я до того, що якщо ви одного разу пробували качку і вона вам не покотила, дайте їй другий шанс.
У сьогоднішньому рецепті – моє улюблене поєднання – качка, апельсин, соєвий соус і китайські спеції. До речі, якщо ви хочете домогтися такої ж темної скоринки на птиці – купіть самий темний соєвий соус.
Інгредієнти для качки в соєво-помаранчевій глазурі з п’ятьма спеціями на 4 порції:
- 1 качка вагою близько 1,5 кг
- 2 апельсина
- невеликий шматочок імбиру
- сіль за смаком
- 2 ч.л. суміші “5 спецій” (мелені кориця, бадьян, фенхель, сичуаньский перець і гвоздика в рівних долях)
- 2 зубчики часнику
- 2 ст.л. темного соєвого соусу
Приготування качки в соєво-помаранчевій глазурі з п’ятьма спеціями:
Натирааємо цедру апельсинів на дрібній тертці, кладемо в миску. Самі апельсини розрізаємо на 4-6 частин кожен. Очищений імбир нарізаємо тонкими скибочками.
До цедри додаємо соєвий соус, натертий часник, сіль і 1 ч.л. пряної суміші. Перемішуємо.
Внутрішню порожнину качки натираємо сіллю, кладемо в неї апельсини і імбир. Зв’язуємо качці ноги так, щоб порожнина була прикрита.
Натираємо качку сіллю і 1 ч.л. суміші “5 спецій” зовні. Відправляємо в попередньо розігріту до 220 градусів духовку. Запікаємо протягом 20 хвилин. Виймаємо, змащуємо пензликом соєвим маринадом. Повертаємо в духовку, знижуємо температуру до 180 градусів і продовжуємо запікати качку до готовності, ще близько 60-70 хвилин. У процесі ще пару раз змащуємо маринадом.
Готовій качці даємо відпочити 10 хвилин при кімнатній температурі, потім подаємо.
Смачного!
Leave a Reply