Качка шматочками в духовці

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Утка кусочками в духовке 4

Не дивлячись на те, що м’ясо качки жирне, воно багате корисними речовинами і цінувалося в усі часи. Напевно, саме тому існує величезна кількість рецептів приготування цього птаха. Але не завжди зручно запікати її цілою. Качка шматочками в духовці – ідеальне рішення для сімейної або святкової вечері, до того ж зовсім не складне в готуванні. Спробуйте і ви приготувати страву за цим рецептом.

  • Качка 1 штука
  • Яблука 8 штук (середні)
  • сіль
  • перець

1415181313672a63c9e
Перед готуванням качину тушку слід піддати розморожуванні, для цього опустіть її в каструлю з холодною водою або перекладіть з морозилки в холодильник.
Розморожену качку укладіть на дошку і за допомогою кухонних ножиць або гострого ножа відріжте ліній жир з шиї і з області гузки. Відокремте ніжки і крильця, розрізавши їх в тих місцях, де знаходяться суглоби. Зробіть надріз вздовж грудки, а потім, нахиливши ніж і піддівши м’ясо, зріжте шкіру з ребер. Візьміться однією рукою за кільову кістку і потягніть на себе, видираючи кістку разом з хребтом і ребрами, іншою притримуйте тушку. Ця частина качки нам не знадобиться.
1415181313263618376
Оскільки шкіра у качки товста і жирна, краще всього зробити на грудці кілька надрізів.
Шматочки курки натріть сумішшю солі і перцю в тих пропорціях і кількостях, яким ви віддаєте перевагу. Залиште просочуватися приправами 30 хвилин.
141518131335454a2e3


Яблука промийте і, використовуючи спеціальний ніж для чистки фруктів і овочів, зніміть шкірку. Накришіть фрукти таким чином, як вам більше подобається.
141518131380562ccd6
Необхідно вистелити деко для запікання фольгою і укласти в нього яблука. Зверху на фрукти відрізати шматочки качки. Щільно загорніть все в фольгу і поставте в розігріту до 220 градусів духовку на 60 хвилин. Потім, по закінченню цього часу, розгорніть фольгу, акуратно, бережіть руки і обличчя від гарячого пару. Поставте качку з яблуками, уже не закриту ні чим, назад у духовку на 10-15 хвилин. Шматочки повинні покритися апетитною золотистою скоринкою.
Готові шматочки качки подавайте в гарячому вигляді з гарніром з рису або запечених овочів, додайте зелень і будь-який відповідний на ваш смак соус.
– Зайвий жир, який ви зріже з качиної тушки, можна використовувати для смаження овочів і яєць, наприклад.
– Для скоринки можна так само змастити качку невеликою кількістю меду, після того, як ви розкриєте фольгу.
– У деяких рецептах так само рекомендується додавати кашку з свіжого часнику, на крайній випадок підійде і сухою.
1415181313541748f0bc43d
Приємного апетиту!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.