Качка шматочками в духовці

» » Качка шматочками в духовці
Качка шматочками в духовці

Не дивлячись на те, що м’ясо качки жирне, воно багате корисними речовинами і цінувалося в усі часи. Напевно, саме тому існує величезна кількість рецептів приготування цього птаха. Але не завжди зручно запікати її цілою. Качка шматочками в духовці – ідеальне рішення для сімейної або святкової вечері, до того ж зовсім не складне в готуванні. Спробуйте і ви приготувати страву за цим рецептом.

  • Качка 1 штука
  • Яблука 8 штук (середні)
  • сіль
  • перець

Качка шматочками в духовці
Перед готуванням качину тушку слід піддати розморожуванні, для цього опустіть її в каструлю з холодною водою або перекладіть з морозилки в холодильник.
Розморожену качку укладіть на дошку і за допомогою кухонних ножиць або гострого ножа відріжте ліній жир з шиї і з області гузки. Відокремте ніжки і крильця, розрізавши їх в тих місцях, де знаходяться суглоби. Зробіть надріз вздовж грудки, а потім, нахиливши ніж і піддівши м’ясо, зріжте шкіру з ребер. Візьміться однією рукою за кільову кістку і потягніть на себе, видираючи кістку разом з хребтом і ребрами, іншою притримуйте тушку. Ця частина качки нам не знадобиться.
Качка шматочками в духовці
Оскільки шкіра у качки товста і жирна, краще всього зробити на грудці кілька надрізів.
Шматочки курки натріть сумішшю солі і перцю в тих пропорціях і кількостях, яким ви віддаєте перевагу. Залиште просочуватися приправами 30 хвилин.
Качка шматочками в духовці
Яблука промийте і, використовуючи спеціальний ніж для чистки фруктів і овочів, зніміть шкірку. Накришіть фрукти таким чином, як вам більше подобається.
Качка шматочками в духовці
Необхідно вистелити деко для запікання фольгою і укласти в нього яблука. Зверху на фрукти відрізати шматочки качки. Щільно загорніть все в фольгу і поставте в розігріту до 220 градусів духовку на 60 хвилин. Потім, по закінченню цього часу, розгорніть фольгу, акуратно, бережіть руки і обличчя від гарячого пару. Поставте качку з яблуками, уже не закриту ні чим, назад у духовку на 10-15 хвилин. Шматочки повинні покритися апетитною золотистою скоринкою.
Готові шматочки качки подавайте в гарячому вигляді з гарніром з рису або запечених овочів, додайте зелень і будь-який відповідний на ваш смак соус.
– Зайвий жир, який ви зріже з качиної тушки, можна використовувати для смаження овочів і яєць, наприклад.
– Для скоринки можна так само змастити качку невеликою кількістю меду, після того, як ви розкриєте фольгу.
– У деяких рецептах так само рекомендується додавати кашку з свіжого часнику, на крайній випадок підійде і сухою.
Качка шматочками в духовці
Приємного апетиту!

Качка шматочками в духовці обновлено: Лютий 4, 2017 автором: Оксана
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика