Кебаб в духовці з овочами і жовтим рисом

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (2 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Кебаб в духовке с овощами и желтым рисом 3

Дуже швидкий варіант смачного обіду, який припаде до душі всім членам родини! Краса цього рецепта, крім відмінного смаку і якоїсь східної екзотичності, це швидкість і легкість приготування. Ви обов’язково оціните цей рецепт!

  • Баранячий фарш 500 г
  • Цибуля ріпчаста (100г) 2 шт.
  • Петрушка 20 г
  • Болгарський перець (ґрунтовий) 160 г
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Зіра (кумін) 1 ч.л.
  • Перець чорний мелений ¼ ч.л.
  • Хліб пшеничний 50 г
  • Гарбуз 100 г
  • Брокколі, Калабріз 70 г
  • Банани 1 шт.
  • Гранатовий сік 15 мл
  • Рис Басматі 100 г
  • Куркума мелена ½ ч.л.
  • Бульйон яловичий 700 мл

???????????
Якщо говорити про сьогодення кебаб, то це обов’язково має бути баранина! Але кебаб з яловичини теж непоганий. Тому яке м’ясо вибрати для фаршу вирішувати вам. Нам потрібно на дві порції 500 грам готового фаршу.
???????????
У чаші блендера подрібніть ріпчасту цибулю, зелень і болгарський перець. Перець потрібно вибрати червоного, насиченого кольору. Маленькі, гарні, яскраві цяточки на кебаб додадуть йому привабливості. Зелень підійде будь-яка – петрушка, кріп, базилік …
???????????


Отриману овочеву суміш вилийте в фарш. Додайте яйце і спеції. З спецій рекомендую чорний мелений перець і зіру. Посоліть за смаком, розмішайте фарш до однорідної маси.
???????????
Цей крок необов’язковий, але про нього хочеться сказати. М’якуш хліба, змочений у воді і віджатий, додають не в цілях економії і більшого обсягу готового виробу, а для смаку. Хліб вбере в себе сік з м’яса і страва буде набагато соковитіша і смачніша. Пропускати чи ні цей крок, вирішувати вам.
???????????
Фарш коржем викласти на лист пекарського паперу, на деко. Поруч укладіть будь-які овочі. Відмінно підійде гарбуз, брокколі, болгарський перець. Обов’язково для смакового відтінку додайте банан.
???????????
Випікати кебаб в духовці 25-30 хвилин. Температура 220 градусів. За п’ять хвилин до закінчення випікання полийте його гранатовим сиропом. Кисло-солодкий смак сиропу додасть остаточні смакові нотки.
???????????
Подайте до кебабу рис!
Що-б рис вийшов гарного кольору і смачний, зваріть його в бульйоні і додайте у воду пів чайної ложки куркуми.
Басматі рис ідеальний до цього рецепту. (У мене на фото рис Янтар.)
???????????
На приготування цієї страви пішло не більше 35 хвилин, а часу, де було необхідно безпосередньо моя участь, не більше 10 хвилин. Дійсно, легко і швидко!
???????????
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.