
Дуже швидкий варіант смачного обіду, який припаде до душі всім членам родини! Краса цього рецепта, крім відмінного смаку і якоїсь східної екзотичності, це швидкість і легкість приготування. Ви обов’язково оціните цей рецепт!
- Баранячий фарш 500 г
- Цибуля ріпчаста (100г) 2 шт.
- Петрушка 20 г
- Болгарський перець (ґрунтовий) 160 г
- Яйце куряче 1 шт.
- Зіра (кумін) 1 ч.л.
- Перець чорний мелений ¼ ч.л.
- Хліб пшеничний 50 г
- Гарбуз 100 г
- Брокколі, Калабріз 70 г
- Банани 1 шт.
- Гранатовий сік 15 мл
- Рис Басматі 100 г
- Куркума мелена ½ ч.л.
- Бульйон яловичий 700 мл
Якщо говорити про сьогодення кебаб, то це обов’язково має бути баранина! Але кебаб з яловичини теж непоганий. Тому яке м’ясо вибрати для фаршу вирішувати вам. Нам потрібно на дві порції 500 грам готового фаршу.
У чаші блендера подрібніть ріпчасту цибулю, зелень і болгарський перець. Перець потрібно вибрати червоного, насиченого кольору. Маленькі, гарні, яскраві цяточки на кебаб додадуть йому привабливості. Зелень підійде будь-яка – петрушка, кріп, базилік …
Отриману овочеву суміш вилийте в фарш. Додайте яйце і спеції. З спецій рекомендую чорний мелений перець і зіру. Посоліть за смаком, розмішайте фарш до однорідної маси.

Цей крок необов’язковий, але про нього хочеться сказати. М’якуш хліба, змочений у воді і віджатий, додають не в цілях економії і більшого обсягу готового виробу, а для смаку. Хліб вбере в себе сік з м’яса і страва буде набагато соковитіша і смачніша. Пропускати чи ні цей крок, вирішувати вам.

Фарш коржем викласти на лист пекарського паперу, на деко. Поруч укладіть будь-які овочі. Відмінно підійде гарбуз, брокколі, болгарський перець. Обов’язково для смакового відтінку додайте банан.

Випікати кебаб в духовці 25-30 хвилин. Температура 220 градусів. За п’ять хвилин до закінчення випікання полийте його гранатовим сиропом. Кисло-солодкий смак сиропу додасть остаточні смакові нотки.

Подайте до кебабу рис!
Що-б рис вийшов гарного кольору і смачний, зваріть його в бульйоні і додайте у воду пів чайної ложки куркуми.
Басматі рис ідеальний до цього рецепту. (У мене на фото рис Янтар.)

На приготування цієї страви пішло не більше 35 хвилин, а часу, де було необхідно безпосередньо моя участь, не більше 10 хвилин. Дійсно, легко і швидко!

Смачного!
Leave a Reply