Коричневий рис із солодким перцем

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Моє перше знайомство з коричневим рисом відбулося в далекому дві тисячі кудлатому році, коли я сиділа на дієті (цією нісенітницею я вже давно не займаюся, якщо що). Тоді я його відварила, спробувала і … не зрозуміла. Сам по собі він здався мені дуже дивним на смак і не дуже приємним за текстурою. Сьогодні я вирішила повернутися до бурого рису і дати йому другий шанс. Ну що я можу сказати? Начебто вийшло. Буду експериментувати з цією крупою далі.

Якщо вам все ж зовсім не подобається бурий рис, ви можете замінити його в рецепті на ваш улюблений білий – і буде вам щастя.

Інгредієнти для коричневого рису з солодким перцем:

  • 1-2 цибулини
  • 1 середній солодкий перець
  • 200 г коричневого (бурого) рису
  • 450 мл води
  • 2-3 зубчики часнику
  • цедра половини лимона
  • зелений базилік
  • сіль і перець за смаком

Розраховано на 4-6 порцій

korichnevy-ris-s-percem-1

Приготування коричневого рису з солодким перцем

Дрібно рубаємо цибулю, перець нарізаємо кубиками.

У сотейнику на середньому вогні розігріваємо 3 ст.л. рослинної олії. Кладемо цибулю і смажимо, помішуючи, 2-3 хвилини.

Додаємо перець.

korichnevy-ris-s-percem-2

Смажимо ще близько 5 хвилин. Додаємо рис, перемішуємо і смажимо ще 1 хвилину.

korichnevy-ris-s-percem-3

Вливаємо воду, доводимо до кипіння, солимо, зменшуємо вогонь до мінімуму і готуємо під кришкою до готовності рису, близько 40 хвилин. У процесі при необхідності доливаємо воду.

В кінці готування кладемо в сотейник натерту лимонну цедру, нарізаний базилік і дрібно нарізаний часник. Вимикаємо, даємо постояти під кришкою 5 хвилин, перемішуємо і подаємо.

korichnevy-ris-s-percem

Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.