
Моє перше знайомство з коричневим рисом відбулося в далекому дві тисячі кудлатому році, коли я сиділа на дієті (цією нісенітницею я вже давно не займаюся, якщо що). Тоді я його відварила, спробувала і … не зрозуміла. Сам по собі він здався мені дуже дивним на смак і не дуже приємним за текстурою. Сьогодні я вирішила повернутися до бурого рису і дати йому другий шанс. Ну що я можу сказати? Начебто вийшло. Буду експериментувати з цією крупою далі.
Якщо вам все ж зовсім не подобається бурий рис, ви можете замінити його в рецепті на ваш улюблений білий – і буде вам щастя.
Інгредієнти для коричневого рису з солодким перцем:
- 1-2 цибулини
- 1 середній солодкий перець
- 200 г коричневого (бурого) рису
- 450 мл води
- 2-3 зубчики часнику
- цедра половини лимона
- зелений базилік
- сіль і перець за смаком
Розраховано на 4-6 порцій
Приготування коричневого рису з солодким перцем
Дрібно рубаємо цибулю, перець нарізаємо кубиками.
У сотейнику на середньому вогні розігріваємо 3 ст.л. рослинної олії. Кладемо цибулю і смажимо, помішуючи, 2-3 хвилини.
Додаємо перець.
Смажимо ще близько 5 хвилин. Додаємо рис, перемішуємо і смажимо ще 1 хвилину.
Вливаємо воду, доводимо до кипіння, солимо, зменшуємо вогонь до мінімуму і готуємо під кришкою до готовності рису, близько 40 хвилин. У процесі при необхідності доливаємо воду.
В кінці готування кладемо в сотейник натерту лимонну цедру, нарізаний базилік і дрібно нарізаний часник. Вимикаємо, даємо постояти під кришкою 5 хвилин, перемішуємо і подаємо.
Смачного!
Leave a Reply