
Котлети з гречкою – це оригінально, смачно і корисно. Готується це блюдо дуже просто, в чому ви зараз самі легко переконаєтеся.
інгредієнти:
- гречка (крупа) – три столові ложки
- фарш яловичий або домашній – 0,5 кг
- одне куряче яйце
- одна цибулина
- сіль і перець за смаком
Приготування котлет з гречкою:
Змішуємо фарш з яйцем.
Цибулю ріпчасту дрібно нарубати.
Додати цибулю в фарш.

Гречку відварити: крупу промити в холодній воді, залити чистою водою (приблизно на один сантиметр вище, ніж сама крупа) і варити до повної готовності на середньому вогні. Вода повинна википіти, але якщо вона википіла раніше, ніж зварилася гречка, можна просто ще додати воду з чайника і продовжувати варити.

Покласти гречку в фарш. Додати сіль, перець і все ретельно перемішати.

Потім формуємо руками котлетки і викладаємо їх в сковороду. Для цього попередньо потрібно налити в неї трохи соняшникової олії і розігріти. Обсмажуємо котлети з одного боку.

Потім перевертаємо їх і обсмажуємо з іншого боку так, щоб вони трохи зарум’янилися.

Покласти котлети в каструлю.

Залити кип’яченою водою. І тушкувати на повільному вогні близько сорока хвилин до готовності.

Готові котлети можна подавати до вечері разом з овочами або іншими гарнірами. Виходить досить дієтичне блюдо, але незважаючи на це, воно досить смачне і поживне.
Приємного апетиту!
Leave a Reply