М’ясні страви припадуть до речі до будь-якого столу. Особливо улюблені багатьма людьми котлети з найрізноманітнішими начинками. Тут можна ознайомитися з рецептом котлет з грибною начинкою.
Інгредієнти:
- Батон,
- Мясо,
- Молоко,
- Цибуля,
- Часник,
- Яловичина.
Для приготування соковитих котлет з сирно -грибною начинкою фарш можна купити або ж зробити самостійно. Щоб зробити фарш самим , беремо 400 грам свинини і 300 грам яловичини , перемелює м’ясо в м’ясорубці разом з однієї середньої цибулиною і декількома зубчиками часнику. У перемелене м’ясо додаємо близько 200 грам замоченого у воді або молоці батона , перемішуємо , перчимо і солимо фарш за смаком.
Ще одну цибулину нарізаємо невеликими кубиками і обсмажуємо в соняшниковій олії разом з 300 грамами нарізаних печериць , солимо цю суміш за смаком. Тепер беремо сир твердого сорту , близько 200 грам, і нарізаємо його довгастими , не надто товстими брусочками.
Починаємо формувати котлети. На долоньку , змочену водою , викладаємо столову ложку з гіркою фаршу і робимо з неї корж , кладемо на неї чайну ложку цибульний- грибної начинки і один – два брусочки сиру , заліплює краю котлети , щоб начинка не випадали , і обвалюють котлету в панірувальних сухарях. Таким же чином формуємо котлети з залишився фаршу.
Для обсмажування потрібно розігріти на сковорідці олію і обсмажити котлети з обох сторін для появи хрусткої золотистої скоринки , бажано не накриваючи їх кришкою. Подавати такі котлети найкраще з салатом або не дуже ситним гарніром. Вони виходять дуже соковитими і смачними.
Подібні котлети можна зробити , замінивши сир звареними круто яйцями. А для людей , яким не бажано вживати смажене , такі котлети можна запекти в духовці , вони вийдуть не менш смачними . У цьому випадку на деко укладаємо лист фольги і наверх кладемо котлети , запікаємо при температурі 200 градусів до готовності.
Смачного!