Котлети з сиром

» » Котлети з сиром
Котлети з сиром

Котлети, це, звичайно, відмінна і смачна страва, але іноді хочеться внести якусь родзинку в звичайний сімейний обід. Хочеться подати що-небудь таке, маючи в запасі тільки самі звичайні продукти. Спробуйте приготувати котлети з сиром. Це все ті ж котлети з м’ясного фаршу, обсмажені на сковороді, але з цікавою і смачною начинкою всередині. Впевнена, що це блюдо сподобається вам і всій вашій родині.

  • Фарш яловичий 400 грам
  • Цибуля ріпчаста 1 штука
  • Яйце куряче 1 штука
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Масло рослинне скільки буде потрібно для смаження
  • Сир твердий 150 грам (опціонально)

Котлети з сиром
Фарш найкраще взяти домашній, а не купляти. Таким чином ви точно будете впевнені в якості та смаку котлет, які у вас в кінцевому підсумку вийдуть. Для того, щоб приготувати фарш просто прокрутіть яловиче м’ясо через м’ясорубку.
Цибулину очистіть від лушпиння, відріжте вершок і корішочок, а після, так само слідом за м’ясом, подрібніть її в м’ясорубці.
Рубану цибулю і фарш змішайте в підготовленій мисці, додайте туди яйце, сіль, перець і інші приправи за смаком. Замісити фарш до однорідної маси і починайте формувати котлети. При роботі з рубаним м’ясом потрібно тримати руки злегка вологими, щоб уникнути прилипання.
Котлети формуйте у вигляді приплющених млинчиків. Для цього спочатку скачайте в долонях кулю, після спресуйте її, зробивши плоскими і тоненькими.
Котлети з сиром
Перед приготуванням терку змочіть холодною водою і злегка обтрусіть від зайвої вологи. Сир слід потерти за допомогою середньої терки, але можна так само нарізати його маленькими і тонкими скибочками.
Котлети з сиром
На млинець з фаршу викладаємо начинку з тертого сиру і закриваємо другим м’ясним млинчиком. Після чого скріплюємо готову котлету по краях, притискаючи її пальцями.
Котлети з сиром
У сковороді розігрійте олію. Коли вона стане досить гарячою, викладіть в сковороду котлети з сиром і обсмажуйте на середньому вогні. Спочатку 5-7 хвилин на одній стороні, після переверніть котлети на іншу сторону і так само продовжуйте готувати ще 5-7 хвилин. Після того, як м’ясо покриється рум’яною скоринкою, накрийте сковорідку кришкою і зменшіть вогонь, смажте ще 10-13 хвилин. Потім вимкніть конфорку зовсім і залиште котлети з сиром трохи дійти під закритою кришкою. Найкраще ще на 5-7 хвилин.
Готові котлети з сиром подавайте в гарячому вигляді з будь-яким звичайним на вашому столі гарніром або зробіть з них бургери, додавши свіжих овочів, наприклад, огірок і помідор, або лист пекінської капусти.
– Ви можете використовувати не тільки яловичий фарш, але так само і змішаний.
– До сиру в якості начинки можна так само додати шматочки солоного огірочка або болгарського перцю.
– Можна використовувати так само вже плавлений сир, але перед цим його теж необхідно подрібнити.
Котлети з сиром
Смачного!

Котлети з сиром обновлено: Лютий 4, 2017 автором: rsavchak
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика