Котлети Пожарські

» » Котлети Пожарські
Котлети Пожарські

Згідно з однією з версій ніжні котлети з м’яса курки були придумані на кухні графа Пожарського, до якого в гості завітав Великий князь Московський, а у господаря вдома не знайшлося телятини.
Згідно з другою версією Пожарські котлети були придумані Дариною Євдокимівною Пожарською, дружиною власника трактиру в Торжку, де на сніданок зупинився російський Цар і побажав котлет, а на кухні трактиру, як і в першій легенді, не виявилося телятини.
Ну, і третя версія появи котлет в Росії та Україні свідчить про те, що рецепт котлет розповів все тієї ж Дарії Євдокимівної Пожарської гість у трактирі француз, який витратився в дорозі і розплатився з господарями не грошима, а рецептом.
Яка б з версій не була правильною, підсумок у них однаковий. Котлети з курки гостям припали до душі. І їх можна зрозуміти. Приготовлені з курячого фаршу, двічі пропущеного через м’ясорубку, з додаванням хлібної м’якушки, вершків і масла Пожарські котлети просто тануть у роті.

Для приготування двох-трьох порцій Пожарських котлет нам будуть потрібні:

  • 500 г курячого філе (у мене 4 штуки);
  • 2-3 скибочки білого хліба;
  • жирні вершки для розмочування хліба + 2 ст.л.
  • 40 г вершкового масла;
  • сіль, перець за смаком;
  • 1 яйце;
  • панірувальні сухарі;
  • соняшникова олія для смаження.

Котлети Пожарські

Приготування:

1. Робимо фарш з курячого філе. Хліб розмочуємо в вершках. Розтоплюємо вершкове масло. Додаємо до фаршу розмочений хліб, розтоплене вершкове масло, 2 ст.л. жирних вершків, сіль і перець. Все разом збиваємо блендером або пропускаємо через м’ясорубку.

Котлети Пожарські

2. В результаті повинна вийти однорідна кашоподібна маса.

Котлети Пожарські

3. Збиваємо яйце. З фаршу формуємо плоскі котлети з загостреними краями. Вмочуємо кожну котлету в яйце, потім обвалюємо у панірувальних сухарях (або як в класичному рецепті використовують сушені невеликого розміру кубики обсушені в духовці).

Котлети Пожарські

 

Котлети Пожарські

4. На сковорідку наливаємо соняшникову олію так, щоб вона покривала котлети на 1/3. Викладаємо котлети і смажимо на сильному вогні по 4-5 хвилин з кожного боку.

Котлети Пожарські

Варіант з сушеними кубиками

Котлети Пожарські

Подаємо до столу гарячими.

Котлети Пожарські

Котлети Пожарські

Смачного!

Котлети Пожарські обновлено: Лютий 6, 2017 автором: Олеся
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (2 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика