Котлети, приготовлені на багатті

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Котлеты, приготовленные на костре

Всі , хто пробував котлети , приготовані на багатті , одностайно стверджують , що вони смачніші домашніх – соковиті , зі злегка присмаженою скоринкою і ароматом димку ! Нітрохи не гірше шашликів , тим більше що і шашлики можуть набриднути. Готують котлети на решітці , виходить дуже швидко , тому як за один раз можна підсмажити 9 котлет , і дуже зручно , так як з решітки вони нікуди не подінуться. Перший етап – приготування фаршу. Природно , він робиться вдома , і якщо дорога до місця пікніка займає більше 1,5-2 годин , то перевозити фарш потрібно в сумці- холодильнику.

Котлети , приготовлені на багатті , готуються з таких інгредієнтів:

  • свинина – 1,5 кг
  • грудинка – 0,5 кг ( в крайньому випадку можна замінити салом )
  • цибуля ріпчаста – 700-900 г
  • сіль – близько 3 ч. ложок
  • перець чорний мелений – 2 /3 ч. ложки
  • батон білий – половина
  • молоко – 1 стакан
  • яйця – 3-4 шт.

Котлети , приготовлені на багатті , робляться так :
1 . Підготовлене м’ясо прокрутіть на м’ясорубці з грудинкою і цибулею , посоліть , поперчіть і добре вимішайте .
2 . З половинки батона зріжте всі шкірки, накришіть його в миску і залийте молоком. Через 3-5 хв . розмішайте до однорідності і з’єднайте з фаршем , розбийте яйця і добре вимішайте всю масу. Якщо фарш трошки рідкуватий , збийте його ложкою , якщо достатньо густий , вибийте руками.
3 . Перекладіть фарш в емальований , скляний або пластиковий посуд і надійно закрийте , щоб по дорозі не протікав .
4 . На місці фарш ще раз добре вимішайте і вибийте . Формуючи котлети , перекиньте фарш кілька разів з однієї руки на іншу , щоб його структура стала міцніше і котлети не розвалювались при смаженні .
5 . Покладіть котлети на решітку для барбекю , попередньо змащену олією , і встановіть решітку над підготовленим гарячим вугіллям .
6 . Коли на нижній стороні котлет утворюється рум’яна кірочка , переверніть решітку на іншу сторону. Слідкуйте за тим , щоб решітка з котлетами не була занадто близько до вугілля , інакше котлети зовні підгорять , а всередині залишаться просмаженими . Відкритого полум’я бути не повинно – якщо воно з’явиться , збризніть його водою.
Подача таких котлет може бути самою різною – від стандартної на тарілці до « котлетних льодяників » на паличках , щоб не пачкати руки. Думаю , останній варіант особливо сподобається чоловікам і дітям.

41_03_04_2012_1459
Приємного апетиту!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.