
Щось давно я не готувала кролика. А тут якраз прикупила кролячі ніжки. Це дуже зручно в тому плані, що не треба влаштовувати дільбу тушкованої страви – кому м’ясо м’якше, а кому посухіше (спинка неминуче виходить менш соковитою в такому варіанті приготування, на жаль).
Сьогоднішній рецепт – відмінний варіант для тушкування кролячих стегенець. М’ясо виходить ніжним, а соус – насиченим, густим і дуууже смачним.
Інгредієнти на 6 порцій:
- 6 кролячих стегенець
- 1 велика цибулина або 2-3 подрібніше
- 1 стебло селери
- 1 ст.л. борошна
- 150 мл білого сухого вина
- 2-3 гілочки чебрецю
- 2-3 зелених яблука
- 2-3 зубчики часнику
- 100 мл вершків 20% жирності і вище
- сіль за смаком
Приготування:
Стегенця обсмажуємо на сильному вогні до золотистої скоринки з обох сторін, по хвилині на сторону.
Кладемо в горщик для тушкування.
Цибулю і селеру дрібно рубаємо. Обсмажуємо на олії на середньому вогні протягом 3-4 хвилин.
Додаємо борошно і смажимо, помішуючи, 1 хвилину. Вливаємо вино і варимо пару хвилин.
Переливаємо вміст сковороди в горщик до кролика. Додаємо чебрець, сіль і пару стаканів води – рідина не повинна повністю прикривати м’ясо (див. Фото).
Доводимо до кипіння на конфорці, накриваємо кришкою і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку. У мене тушкування до м’якості зайняло близько півтори години. Але час може відрізнятися в більшу або меншу сторону в залежності від віку та спортивності кролика. 🙂
За 20 хвилин до готовності додаємо очищені і нарізані кубиками яблука. За 10 хвилин до готовності додаємо вершки.
Подаємо з картопляним пюре, відвареною пастою або рисом.
Смачного!
Leave a Reply