Кролик в винному соусі з яблуками

» » Кролик в винному соусі з яблуками
Кролик в винному соусі з яблуками

Щось давно я не готувала кролика. А тут якраз прикупила кролячі ніжки. Це дуже зручно в тому плані, що не треба влаштовувати дільбу тушкованої страви – кому м’ясо м’якше, а кому посухіше (спинка неминуче виходить менш соковитою в такому варіанті приготування, на жаль).
Сьогоднішній рецепт – відмінний варіант для тушкування кролячих стегенець. М’ясо виходить ніжним, а соус – насиченим, густим і дуууже смачним.

Інгредієнти на 6 порцій:

  • 6 кролячих стегенець
  • 1 велика цибулина або 2-3 подрібніше
  • 1 стебло селери
  • 1 ст.л. борошна
  • 150 мл білого сухого вина
  • 2-3 гілочки чебрецю
  • 2-3 зелених яблука
  • 2-3 зубчики часнику
  • 100 мл вершків 20% жирності і вище
  • сіль за смаком

Кролик в винному соусі з яблуками

Приготування:

Стегенця обсмажуємо на сильному вогні до золотистої скоринки з обох сторін, по хвилині на сторону.

Кролик в винному соусі з яблуками

Кладемо в горщик для тушкування.

Цибулю і селеру дрібно рубаємо. Обсмажуємо на олії на середньому вогні протягом 3-4 хвилин.

Кролик в винному соусі з яблуками

Додаємо борошно і смажимо, помішуючи, 1 хвилину. Вливаємо вино і варимо пару хвилин.

Кролик в винному соусі з яблуками

Переливаємо вміст сковороди в горщик до кролика. Додаємо чебрець, сіль і пару стаканів води – рідина не повинна повністю прикривати м’ясо (див. Фото).

Кролик в винному соусі з яблуками

Доводимо до кипіння на конфорці, накриваємо кришкою і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку. У мене тушкування до м’якості зайняло близько півтори години. Але час може відрізнятися в більшу або меншу сторону в залежності від віку та спортивності кролика. 🙂

За 20 хвилин до готовності додаємо очищені і нарізані кубиками яблука. За 10 хвилин до готовності додаємо вершки.

Подаємо з картопляним пюре, відвареною пастою або рисом.

Кролик в винному соусі з яблуками

Смачного!

 

Кролик в винному соусі з яблуками обновлено: Лютий 3, 2017 автором: admin
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика