
Пропонуємо вам оригінальний рецепт приготування кролика. Кролик в горщику буквально тане на язиці і виходить виключно смачним і ароматним , а поєднання з грибами , картоплею і овочами ще більше збагачує смакову гаму .
Кролик в горщику готується з таких інгредієнтів ( на 6 горщиків ) :
- 1 тушка кролика
- 2 л кефіру
- 2 цибулини + 3 цибулини для замочування
- 2 морквини
- 600 г картоплі
- 2 л бульйону
- 1 червоний болгарський перець
- 1 банка сметани
- сіль , перець , приправи за смаком
- зелень.
Час приготування: 80 хв .
Кролик в горщику готується наступним чином:
1 . Тушку кролика обробити , як слід вимийте і замочіть в кефірі з нарізаною цибулею на 1-2 доби (не забудьте періодично його перевертати ) .
2 . Почистіть шампіньйони , наріжте і на хвилину опустіть в кип’ячену , але не киплячу воду. Дайте воді стекти і добре обсмажте на олії з приправами.
3 . 2 цибулини наріжте кільцями , а моркву – кружальцями і обсмажте до золотистого кольору.
4 . Наріжте болгарський перець соломкою і також обсмажте.
5 . Почистіть і наріжте картоплю .
6 . Кролика промийте холодною водою , наріжте , викладіть в горщики і посипте приправами.
7 . Зверху викладіть шарами смажені шампіньйони , нарізану картоплю і посипте приправами , потім цибулю з морквою і знову приправи. Верхній шар буде з болгарського перцю.
8 . Залийте в горщик бульйон , щоб він не досягав верхнього шару.
9 . Змастіть верхній шар сметаною , закрийте кришечкою і поставте в духовку. Встановіть температуру на 250 ° С , а коли бульйон закипить , зменшіть її до 150 ° С.
10 . Через 40 хв . зніміть кришки з горщиків , щоб сметана як слід підрум’янилася . Взагалі ж горщики після виключення духовки можна залишити.
11 . Перед подачею на стіл посипте рубаною зеленню.
Овочі не обов’язково обсмажувати , хоча обсмажені гриби смачніше , а кролика можна замочити з додаванням перцю горошком , пімента , лаврового листа і гвоздики , щоб він був більш ароматним.
Приємного апетиту!
Leave a Reply