Є така італійська паста – спагетті алла путанеска. До складу соусу входять томати, каперси, оливки, часник, а в окремих регіонах – ще й анчоуси. Але сьогодні пасти не буде – в цьому соусі ми приготуємо курячі стегна. Хоча, в принципі, ви можете додати пасту як гарнір, якщо захочете 🙂
У рецепті я пропоную використовувати філе курячого стегна, тому що з ним виходить соковитіше і м’ягче. Якщо ви хочете знизити калорійність – готуйте курячі грудки. Тільки уважно стежте за кондицією – з нею дуже важливо не прогавити момент готовності.
Інгредієнти на 6 порцій:
- 9 великих курячих стегон без кістки (шкіру за бажанням теж можна зняти)
- 1 середня цибулина
- 2 середніх стиглих помідора (у мене 5 маленьких)
- 400 г томатів у власному соку
- 3 зубчики часнику
- 50 г оливок
- 4-5 філе анчоусів (пам’ятаємо, що можна і без них)
- 2 ст.л. каперсів
- невеликий пучок зеленого базиліка
- сіль і цукор за смаком
Приготування:
Кожне стегно розрізаємо на 2-3 частини. Цибулю нарізаємо півкільцями, помідори ріжемо на середні шматочки, оливки – на 2-3 частини, базилік, часник і анчоуси дрібно рубаємо.
У сотейнику або сковороді на сильному вогні розігріваємо 1 ст.л. рослинного масла. У декілька заходів обсмажуємо курятину до рум’яної скоринки з обох сторін, по хвилині на кожну сторону. Перекладаємо на тарілку.
Зменшуємо вогонь до середнього і кладемо в сковороду цибулю. Смажимо, помішуючи, 3-4 хвилини.
Додаємо нарізані помідори і смажимо, помішуючи, 3-4 хвилини.
Додаємо розім’яті томати разом із соком, плюс вливаємо 200 мл води або курячого бульйону. Доводимо до кипіння, солимо за смаком.
Кладемо в соус курку, знову доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь до мінімуму і тушкуємо близько 20 хвилин. За 5 хвилин до готовності додаємо в сотейник оливки, каперси, анчоуси, часник і базилік.
Перемішуємо, при необхідності коригуємо смак цукром.
Подаємо.
Смачного!