Курка алла путанеска

» » Курка алла путанеска
Курка алла путанеска

Є така італійська паста – спагетті алла путанеска. До складу соусу входять томати, каперси, оливки, часник, а в окремих регіонах – ще й анчоуси. Але сьогодні пасти не буде – в цьому соусі ми приготуємо курячі стегна. Хоча, в принципі, ви можете додати пасту як гарнір, якщо захочете 🙂

У рецепті я пропоную використовувати філе курячого стегна, тому що з ним виходить соковитіше і м’ягче. Якщо ви хочете знизити калорійність – готуйте курячі грудки. Тільки уважно стежте за кондицією – з нею дуже важливо не прогавити момент готовності.

Інгредієнти на 6 порцій:

  • 9 великих курячих стегон без кістки (шкіру за бажанням теж можна зняти)
  • 1 середня цибулина
  • 2 середніх стиглих помідора (у мене 5 маленьких)
  • 400 г томатів у власному соку
  • 3 зубчики часнику
  • 50 г оливок
  • 4-5 філе анчоусів (пам’ятаємо, що можна і без них)
  • 2 ст.л. каперсів
  • невеликий пучок зеленого базиліка
  • сіль і цукор за смаком

Курка алла путанеска

Приготування:

Кожне стегно розрізаємо на 2-3 частини. Цибулю нарізаємо півкільцями, помідори ріжемо на середні шматочки, оливки – на 2-3 частини, базилік, часник і анчоуси дрібно рубаємо.

У сотейнику або сковороді на сильному вогні розігріваємо 1 ст.л. рослинного масла. У декілька заходів обсмажуємо курятину до рум’яної скоринки з обох сторін, по хвилині на кожну сторону. Перекладаємо на тарілку.

Курка алла путанеска

Зменшуємо вогонь до середнього і кладемо в сковороду цибулю. Смажимо, помішуючи, 3-4 хвилини.

Курка алла путанеска

Додаємо нарізані помідори і смажимо, помішуючи, 3-4 хвилини.

Курка алла путанеска

Додаємо розім’яті томати разом із соком, плюс вливаємо 200 мл води або курячого бульйону. Доводимо до кипіння, солимо за смаком.

Курка алла путанеска

Кладемо в соус курку, знову доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь до мінімуму і тушкуємо близько 20 хвилин. За 5 хвилин до готовності додаємо в сотейник оливки, каперси, анчоуси, часник і базилік.

Курка алла путанеска

Перемішуємо, при необхідності коригуємо смак цукром.

Подаємо.

Курка алла путанеска

Смачного!

Курка алла путанеска обновлено: Лютий 3, 2017 автором: Олеся
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика