Курка в винно-вершковому соусі з яблуками

» » Курка в винно-вершковому соусі з яблуками
Курка в винно-вершковому соусі з яблуками

Пропоную вам випробувати французький – а якщо бути точніше, нормандський – варіант приготування рагу з курки. В основі соусу – біле сухе вино і вершки, як відтіняючого гарніру – обсмажені скибочки кисло-солодких яблук. Дуже смачно.
Для приготування цього рагу ви можете взяти тільки ніжки або стегна, як це зробила я, або порубати на частини цілу курку. В такому випадку біле м’ясо (грудки) потрібно буде вийняти з рагу раніше, оскільки їм потрібно менше часу на досягнення готовності.

Інгредієнти на 4 порції:

  • 8 курячих стегон
  • 50-70 г бекону
  • 300 мл білого сухого вина
  • 100 мл бренді або коньяку
  • 250 мл жирних вершків (від 30% і жирніше)
  • 2-3 гілочки чебрецю
  • 3 кисло-солодких яблука (сорт Гренні сміт підходить ідеально)
  • 2 ст.л. цукру
  • сіль і перець за смаком
  • 2 ст.л. нарубаних волоських горіхів і зелень петрушки для подачі

Курка в винно вершковому соусі з яблуками


Кожне стегно розрубуємо навпіл. Обсмажуємо на сильному вогні до рум’яної скоринки з обох сторін, приблизно по 1,5 хвилини на сторону.
Курка в винно вершковому соусі з яблуками
Перекладаємо на тарілку.
У каструлі з товстим дном на середньому вогні смажимо бекон, помішуючи, близько 5 хвилин.
Курка в винно вершковому соусі з яблуками
Вливаємо вино і коньяк, доводимо до кипіння і уварюємо на середньому вогні приблизно на третину.
Курка в винно вершковому соусі з яблуками
Додаємо листя чебрецю, 1 ст.л. цукру, сіль за смаком і вершки. Кладемо в каструлю обсмажені курячі стегна.
Курка в винно вершковому соусі з яблуками
Знову доводимо до кипіння, накриваємо кришкою і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку. Тушкуємо, поки м’ясо не стане м’яким, близько 30-40 хвилин. Для білого м’яса буде достатньо 20-25 хвилин.
Поки тушкується курка, яблука очищаємо від шкірки, вирізаємо серединку, самі яблука нарізаємо на кружечки. У сковороді розтоплюємо вершкове масло, яблука посипаємо цукром, що залишився і обсмажуємо по 4-5 хвилин з кожного боку до карамелізації.
Курка в винно вершковому соусі з яблуками
Перевіряємо рагу. Якщо соус вийшов рідкуватим – виймаємо курку і уварюємо соус на конфорці. Повертаємо птицю в каструлю і прогріваємо.
Подаємо рагу з карамелізованими яблуками, рубаними горіхами і петрушкою.
Курка в винно вершковому соусі з яблуками
Смачного!

Курка в винно-вершковому соусі з яблуками обновлено: Лютий 3, 2017 автором: Оксана
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика