Курка в духовці: варіанти страв

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Курица в духовке: варианты блюд 2

Володіти особливим кулінарним талантом, щоб приготувати страви з курки в духовці, не потрібно. Процес простий – сіль і перець, м’ясо на деко і готувати сорок хвилин. Але, щоб урізноманітнити смак звичного м’яса, господаркам доводиться постійно вигадувати щось нове й оригінальне.

Щоб вам було простіше складати своє меню на кожен день, ми зібрали в цій статті смачні і вдалі рецепти з фото страв з курки в духовці. За своїм бажанням до кожної страви можна додавати будь-який гарнір: картоплю, овочі, крупи або просто овочевий салат.
Рецепти курки в духовці
Стегна, запечені з яблуками
Необхідні інгредієнти:

  • Шість курячих стегон;
  • Шість кислих яблук;
  • Перець, сіль, базилік за смаком;

Три столові ложки рослинної олії, соку лимона і чайна ложка гірчичного порошку (для соусу);
Стегна помити, витерти, а потім розтерти сіль і перець, базилік. Скласти в окрему форму і залишити на 20 хвилин, щоб курка маринувалася. У цей час готується соус, шляхом змішування всіх інгредієнтів. М’ясо полити соусом і залишити ще на 20 хвилин. Залишається тільки розігріти духовку до 200 градусів, стегна викласти на деко і запікати чверть години.
У цей час треба кожне яблуко помити і порізати на шість частин. Покласти яблука на стегна, через перші 20 хвилин приготування. Запікати ще 50 хвилин, можна трохи зменшити жар.
kurinye-nozhki-v-duhovke-recept
Крильця з картоплею в лимонному сиропі
Одними з найсмачніших є страви з курки в духовці з картоплею. Пропонуємо такий лимонний варіант другої страви.
Необхідні інгредієнти:

  • 500 грамів крилець;
  • 500 грамів картоплі;
  • 200 грамів цукру;
  • 500 мл води;
  • Три лимона, сіль і перець за смаком;

Треба змішати воду з цукром і довести на слабкому вогні до кипіння. Додати лимони, порізані на шість частин, варити двадцять хвилин. Картоплю добре помити, але не чистити, нарізати на чотири частини. Крила і картоплю натерти перцем і сіллю, відправити у форму для готування і залити лимонним сиропом. При 180 градусах готувати цю страву рівно 40 хвилин.
Фаршировані стегна
Щоб фарширувати стегна краще брати такий вихідний продукт, в якому немає кісток. Якщо ж стегна з кісточкою, то до початку готування треба буде її видалити. Бекон в цьому рецепті додасть м’ясу жирності і копчений аромат.
Необхідні інгредієнти:

  • 8 курячих стегон;
  • 200 грамів сиру;
  • 150 грамів бекону;
  • Два зубчики часнику, сіль і перець;

Стегна помити і добре обсушити. Бекон нарізати кубиками, сир натерти на крупній тертці, а часник пропустити через прес. Змішати бекон, сир і часник і цією сумішшю фарширувати стегна. Викласти стегна на деко, зверху помазати рослинним маслом. Запікати до готовності, це займає близько 50 хвилин.
d027d0f883ee
Курячі кульки у вершковому соусі
Необхідні інгредієнти:

  • 500 грамів курячого філе;
  • Одна цибулина;
  • Три зубчики часнику;
  • Одне яйце;
  • 200 мл вершків;
  • 150 грамів твердого сиру;

Філе треба відбити і дрібно нарізати, додати до м’яса дрібно нашатковану цибулю, сіль і перець. Яйце окремо збити в піну, а потім додати до м’ясного фаршу. Форму, в якій курячі кульки будуть готуватися, змастити вершками. Зробити з фаршу кульки і викласти у форму. Запікати 15 хвилин при 180 градусах. Потім сир натерти на дрібній тертці, додати натертий часник і вершки. Полити кульки соусом і відправити готуватися ще на 20 хвилин.
З шавлією і яблуками
Звичайно, в такій добірці можна не згадати рецепт приготування курки цілком. Деякі господині уникають способів, щоб готувати тушку, боячись, що вона не пропечеться. Насправді, якщо правильно виставити температурний режим і дотримуватися часу готування, то все буде добре. М’ясо вийде соковитим і ніжним, а у курки буде хрустка золотава скоринка.
Необхідні інгредієнти:

  • Одна курка;
  • Три яблука;
  • Дві цибулини;
  • Чотири столові ложки вершкового масла;
  • Дві столові ложки соку лимона;
  • Сіль, перець і шавлія за смаком;

Щоб приготувати начинку для курки треба буде невеликими квадратиками нарізати яблуко і цибулю. Додати дві столові ложки олії, шавлію, сік лимона і перець. Тепер треба тушку курки з усіх боків натерти залишками вершкового масла, більшу частину начинки вкласти в курку. Духовку прогріти до 220 градусів. Курку покласти на деко грудкою вгору і запікати 5 хвилин. Потім перевернути на бік і запікати п’ять хвилин. Постійно поливати курку соком, який вона виділяє в процесі приготування. Потім перекласти курку на грудку і випікати при 180 градусах протягом години.
0_d285f_5a7aba66_L
Після цього треба залишки начинки викласти навколо курки і запікати птицю з начинкою ще тридцять хвилин. Процес приготування довгий, але він того вартий, бо м’ясо вийде ніжним і ароматним. Гарне доповнення до такої страви – салат малібу.
Тепер у вашій скарбничці є ще сучасні та цікаві способи, щоб готувати курку в духовці. Нехай кожен новий день приносить цікаві кулінарні відкриття.

6575613201_98e94c55ef
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.