Курка в томатно-оливковому соусі

Хто там просив їжі? Отримуйте! Ця курка дуже сподобалася моєму чоловікові – в першу чергу тим, що в ній абсолютно немає кісток. Найдивовижніше, що навіть я, не особлива любителька зіри, яка входить до складу страви, курочку оцінила.
До речі, виймати кістки зі стегон не обов’язково – можна тушкувати разом з ними. Правда, часу на це піде трохи більше.
Інгредієнти на 4 порції:
- 4 великих курячих стегна
- 400 г томатів у власному соку
- 1 зубчик часнику
- 2 ст.л. маслин
- 1 ч.л. каперсів
- 1 ч.л. меленої зіри
- кілька гілочок петрушки
- 50 мл білого сухого вина
- сіль за смаком
Зі стегон видаляємо кістки, розрізаємо кожне навпіл.
У сотейнику на сильному вогні розігріваємо 2 ст.л. рослинного масла. У декілька заходів обсмажуємо курятину до рум’яної скоринки з обох сторін, по парі хвилин на захід. Перекладаємо на тарілку.
Готуємо соус. Для цього в чашу блендера кладемо томати, каперси, маслини, зелень, часник і приправи. Розмелюємо в однорідну масу.
У сковороду, де смажилася курка, наливаємо вино і кип’ятимо, поки не зникне запах алкоголю. Виливаємо в сковороду томатну суміш і доводимо до кипіння.
Кладемо курятину в соус, накриваємо кришкою і тушкуємо 20 хвилин (для стегон з кісткою час буде 30 хвилин).
Подаємо.
Смачного!
Напишіть відгук