Курка в томатно-оливковому соусі

» » Курка в томатно-оливковому соусі
Курка в томатно-оливковому соусі

Хто там просив їжі? Отримуйте! Ця курка дуже сподобалася моєму чоловікові – в першу чергу тим, що в ній абсолютно немає кісток. Найдивовижніше, що навіть я, не особлива любителька зіри, яка входить до складу страви, курочку оцінила.

До речі, виймати кістки зі стегон не обов’язково – можна тушкувати разом з ними. Правда, часу на це піде трохи більше.

Інгредієнти на 4 порції:

  • 4 великих курячих стегна
  • 400 г томатів у власному соку
  • 1 зубчик часнику
  • 2 ст.л. маслин
  • 1 ч.л. каперсів
  • 1 ч.л. меленої зіри
  • кілька гілочок петрушки
  • 50 мл білого сухого вина
  • сіль за смаком

Курка в томатно оливковому соусі

Зі стегон видаляємо кістки, розрізаємо кожне навпіл.

У сотейнику на сильному вогні розігріваємо 2 ст.л. рослинного масла. У декілька заходів обсмажуємо курятину до рум’яної скоринки з обох сторін, по парі хвилин на захід. Перекладаємо на тарілку.

Курка в томатно оливковому соусі

Готуємо соус. Для цього в чашу блендера кладемо томати, каперси, маслини, зелень, часник і приправи. Розмелюємо в однорідну масу.

Курка в томатно оливковому соусі

У сковороду, де смажилася курка, наливаємо вино і кип’ятимо, поки не зникне запах алкоголю. Виливаємо в сковороду томатну суміш і доводимо до кипіння.
Кладемо курятину в соус, накриваємо кришкою і тушкуємо 20 хвилин (для стегон з кісткою час буде 30 хвилин).

Курка в томатно оливковому соусі

Подаємо.

Курка в томатно оливковому соусі

Смачного!

Курка в томатно-оливковому соусі обновлено: Лютий 3, 2017 автором: admin
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика