Курка, запечена з гарбузом і перцем в прованських травах

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Пропоную продовжити тему гарбуза. Поєднання цього овоча з куркою, можливо, вже знайоме вам по рецептам курки з гарбузом і печерицями в вершках і гострого рагу з курки з гарбузом. Ці два продукти начебто створені одне для одного. Сьогодні я пропоную вам ще один варіант їх поєднання – цього разу в компанії з солодким перцем.

До речі, для приготування цієї страви краще підійде мускатний гарбуз баттернат (той, що грушоподібний) – він менш солодкий, ніж прованський і органічніше “вливається” до складу страви.
Інгредієнти на 4 порції:

  • 1 курка, розібрана на частини
  • 1 кг гарбуза
  • 2-3 солодких перці
  • 2 зубчики часнику + 1 ціла головка
  • 2 ст.л. оливкового масла
  • 1 ч.л. з гіркою суміші прованських трав
  • сіль і перець за смаком

kuritsa-s-tykvoi-i-provanskimi-travami-1
Гарбуз нарізаємо на кубики із стороною близько 2,5-3 см.
kuritsa-s-tykvoi-i-provanskimi-travami-2
Перець крупно ріжемо. Кладемо овочі і курку в миску, додаємо сіль, перець, трави, масло і натерті 2 зубчики часнику. Перемішуємо.
kuritsa-s-tykvoi-i-provanskimi-travami-3


Перекладаємо на деко, додаємо розрізану навпіл поперек головку часнику.
kuritsa-s-tykvoi-i-provanskimi-travami-4
Ставимо в розігріту до 200 градусів духовку і запікаємо до готовності курки і овочів, близько 40-50 хвилин.
Подаємо.
kuritsa-s-tykvoi-i-provanskimi-travami
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.