
Пропоную продовжити тему гарбуза. Поєднання цього овоча з куркою, можливо, вже знайоме вам по рецептам курки з гарбузом і печерицями в вершках і гострого рагу з курки з гарбузом. Ці два продукти начебто створені одне для одного. Сьогодні я пропоную вам ще один варіант їх поєднання – цього разу в компанії з солодким перцем.
До речі, для приготування цієї страви краще підійде мускатний гарбуз баттернат (той, що грушоподібний) – він менш солодкий, ніж прованський і органічніше “вливається” до складу страви.
Інгредієнти на 4 порції:
- 1 курка, розібрана на частини
- 1 кг гарбуза
- 2-3 солодких перці
- 2 зубчики часнику + 1 ціла головка
- 2 ст.л. оливкового масла
- 1 ч.л. з гіркою суміші прованських трав
- сіль і перець за смаком
Гарбуз нарізаємо на кубики із стороною близько 2,5-3 см.
Перець крупно ріжемо. Кладемо овочі і курку в миску, додаємо сіль, перець, трави, масло і натерті 2 зубчики часнику. Перемішуємо.
Перекладаємо на деко, додаємо розрізану навпіл поперек головку часнику.

Ставимо в розігріту до 200 градусів духовку і запікаємо до готовності курки і овочів, близько 40-50 хвилин.
Подаємо.

Смачного!
Leave a Reply