Курка, запечена з лаймом

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Якщо вас не бентежить солодкуватий смак у курки – цей рецепт вам сподобається. Чоловік сказав, що корочка у курки виходить на любителя (солодка), зате м’ясо під нею – дуже смачне і ніжне. І все це з ароматом лайма.

Інгредієнти на 4 порції:

  • 1 курка вагою 1,5 кг, розрізана на частини (або аналогічна за вагою кількість стегенець або стегон)
  • 2 лайма
  • 45 г вершкового масла
  • 40 г борошна
  • по 0,5 ч. л. солі і перцю
  • 1 ст.л. коричневого цукру
  • 200 мл курячого бульйону

kuritsa-s-laimom-1

Приготування:

З обох лаймів обтираємо цедру.

kuritsa-s-laimom-2

Курку посипаємо сіллю і перцем, заливаємо соком обох лаймів, даємо постояти 10 хвилин.

kuritsa-s-laimom-4

Духовку розігріваємо до 200 градусів. У форму для запікання кладемо масло.

kuritsa-s-laimom-3

Ставимо в духовку. Коли масло розтане – виймаємо.

Курку обвалююємо у борошні. Кладемо в деко, умочуючи кожен шматок з обох сторін у масло. Зверху посипаємо сумішшю цукру і лаймовою цедрою.

kuritsa-s-laimom-5

Наливаємо в деко бульйон і ставимо курку в духовку. Запікаємо близько 45 хвилин, поки курятина не стане м’якою, а сік, що випливає з проколу ножем, не буде прозорим. В процесі поливаємо шматочки курки бульйоном з форми.

kuritsa-s-laimom

Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.