Курка, запечена з лимоном і паприкою

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Ще одна варіація на тему запеченої курячих бедер. Це просто, нехлопотно і смачно. Ну і курка в поєднанні з лимоном – дуже ніжне й ароматне м’ясо. Запікати, звичайно ж, можна не тільки стегна, а й будь-які частини курки. Правда, у випадку з грудками час запікання варто зменшити приблизно до 25 хвилин.

Як гарнір підійде рис, печені або свіжі овочі ну і, звичайно, картопля.

Інгредієнти для курки, запеченої з лимоном і паприкою:

  • 1 ст.л. меленої солодкої паприки
  • 2 ст.л. рослинної олії
  • 3 зубчики часнику
  • 3 лимона
  • 1 ст.л. діжонськой або інший гладкою гірчиці
  • сіль і перець за смаком
  • 6 курячих стегон

Розраховано на 6 порцій:

 

kurica-s-limonom-i-paprikoi-1

Приготування курки, запеченої з лимоном і паприкою

Натираємо цедру одного лимона і видавлюємо сік з половинки. Додаємо гірчицю, паприку, масло, натертий часник, сіль і перець.

kurica-s-limonom-i-paprikoi-2

Перемішуємо, кладемо в маринад стегна, знову перемішуємо і залишаємо маринуватися хоча б на 30 хвилин.

kurica-s-limonom-i-paprikoi-3

Решту лимонів нарізаємо часточками.

Кладемо стегна у вогнетривку форму, перекладаємо нарізаними лимонами.

kurica-s-limonom-i-paprikoi-4

Відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку і запікаємо до готовності, близько 45 хвилин.

kurica-s-limonom-i-paprikoi

Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.