
Ще одна варіація на тему запеченої курячих бедер. Це просто, нехлопотно і смачно. Ну і курка в поєднанні з лимоном – дуже ніжне й ароматне м’ясо. Запікати, звичайно ж, можна не тільки стегна, а й будь-які частини курки. Правда, у випадку з грудками час запікання варто зменшити приблизно до 25 хвилин.
Як гарнір підійде рис, печені або свіжі овочі ну і, звичайно, картопля.
Інгредієнти для курки, запеченої з лимоном і паприкою:
- 1 ст.л. меленої солодкої паприки
- 2 ст.л. рослинної олії
- 3 зубчики часнику
- 3 лимона
- 1 ст.л. діжонськой або інший гладкою гірчиці
- сіль і перець за смаком
- 6 курячих стегон
Розраховано на 6 порцій:
Приготування курки, запеченої з лимоном і паприкою
Натираємо цедру одного лимона і видавлюємо сік з половинки. Додаємо гірчицю, паприку, масло, натертий часник, сіль і перець.
Перемішуємо, кладемо в маринад стегна, знову перемішуємо і залишаємо маринуватися хоча б на 30 хвилин.
Решту лимонів нарізаємо часточками.
Кладемо стегна у вогнетривку форму, перекладаємо нарізаними лимонами.
Відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку і запікаємо до готовності, близько 45 хвилин.
Смачного!
Leave a Reply