
Я люблю запечену цілком курку, але готую її нечасто. Проблема в тому, що запікання цілої птиці займає досить багато часу, що недозволено в будні дні, коли ввечері після роботи потрібно швидко нагодувати чоловіка. Але у вихідні цілком можна приготувати таку курку. Пропоную черговий рецепт.
Інгредієнти на 4-6 порцій:
- 1 курка вагою близько 1,6 – 2 кг
- 1 невелика цибулина
- 6 лаврового листя
- половинка лимона
- 1 гілочка свіжого або 1 ч.л. сухого розмарину
Для овочевого гарніру:
- 2 червоних солодких перцю
- 2 жовтих або зелених солодких перцю
- 2-3 цибулини (бажано червоні)
- 1 головка часнику
- 2 гілочки свіжого або 2 ч.л. сухого розмарину
- 3 ст.л. рослинного масла
- сіль і перець за смаком
Всередину курки кладемо розрізану на четвертинки цибулину, 2 лаврові листи і половину лимона.
Змащуємо тушку рослинним маслом (1 ст.л.), натираємо сіллю і перцем, кладемо грудкою вгору в форму для запікання, зверху кладемо пару лаврових листків і кілька листочків розмарину.
Відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку і запікаємо 30 хвилин.
Тим часом готуємо гарнір. Перці миємо, видаляємо середину і розрізаємо на 4-6 частин кожен. Червону цибулю нарізаємо великими часточками. З головки часнику знімаємо верхній шар лушпиння, розрізаємо навпіл поперек. Овочі кладемо в миску, додаємо розмарин, сіль, перець. лавровий лист і рослинне масло. Перемішуємо.

Кладемо в деко до курки після закінчення 30 хвилин.
Запікаємо до готовності курки, ще близько години (у готової курки сік, що випливає з місця проколу ножем в самій товстій частині, повинен бути прозорим).
Готовій курці даємо відпочити на дошці під фольгою близько 10-15 хвилин.
Подаємо.

Смачного!
Leave a Reply