Курка, запечена з овочами

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Я люблю запечену цілком курку, але готую її нечасто. Проблема в тому, що запікання цілої птиці займає досить багато часу, що недозволено в будні дні, коли ввечері після роботи потрібно швидко нагодувати чоловіка. Але у вихідні цілком можна приготувати таку курку. Пропоную черговий рецепт.

Інгредієнти на 4-6 порцій:

  • 1 курка вагою близько 1,6 – 2 кг
  • 1 невелика цибулина
  • 6 лаврового листя
  • половинка лимона
  • 1 гілочка свіжого або 1 ч.л. сухого розмарину

Для овочевого гарніру:

  • 2 червоних солодких перцю
  • 2 жовтих або зелених солодких перцю
  • 2-3 цибулини (бажано червоні)
  • 1 головка часнику
  • 2 гілочки свіжого або 2 ч.л. сухого розмарину
  • 3 ст.л. рослинного масла
  • сіль і перець за смаком

kurica-zapechennaya-s-ovoschami-1
Всередину курки кладемо розрізану на четвертинки цибулину, 2 лаврові листи і половину лимона.
kurica-zapechennaya-s-ovoschami-2
Змащуємо тушку рослинним маслом (1 ст.л.), натираємо сіллю і перцем, кладемо грудкою вгору в форму для запікання, зверху кладемо пару лаврових листків і кілька листочків розмарину.
kurica-zapechennaya-s-ovoschami-3


Відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку і запікаємо 30 хвилин.
Тим часом готуємо гарнір. Перці миємо, видаляємо середину і розрізаємо на 4-6 частин кожен. Червону цибулю нарізаємо великими часточками. З головки часнику знімаємо верхній шар лушпиння, розрізаємо навпіл поперек. Овочі кладемо в миску, додаємо розмарин, сіль, перець. лавровий лист і рослинне масло. Перемішуємо.
kurica-zapechennaya-s-ovoschami-4
Кладемо в деко до курки після закінчення 30 хвилин.
Запікаємо до готовності курки, ще близько години (у готової курки сік, що випливає з місця проколу ножем в самій товстій частині, повинен бути прозорим).
Готовій курці даємо відпочити на дошці під фольгою близько 10-15 хвилин.
Подаємо.
kurica-zapechennaya-s-ovoschami
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.