Спочатку в рецепті в якості основного інгредієнта згадувалася куряча грудка. Але оскільки у мене в холодильнику лежали курячі стегна – я вирішила приготувати це блюдо з них. Вийшло, треба сказати, дуже смачно – любителі китайської кухні, мені здається, оцінять.
До речі, як гарнір до цієї страви добре підійде як рис, так і яєчна або скляна локшина.
Інгредієнти на 6 порцій:
- 800 г філе курячих грудок
- 900 г баклажанів
- 60 мл соєвого соусу
- 60 мл червоного винного оцту
- 3 ст.л. цукру
- 1 ст.л. натертого свіжого імбиру
- 1 ч.л. кунжуту (за бажанням)
- 2 ч.л. кукурудзяного крохмалю (або 1 ч.л. картопляного)
- 1 зубчик часнику
- червоний гострий перець на кінчику ножа
Курку нарізаємо довгими смужками шириною 1 см.
Баклажани нарізаємо довгими брусочками.
У кілька партій обсмажуємо курятину на рослинній олії на сильному вогні до тих пір, поки м’ясо всередині не перестане бути рожевим.
Знімаємо на тарілку і відставляємо в сторону.
Кладемо в сковороду, де смажилася курка, баклажани, додаємо імбир, часник і 60 мл води, доводимо до кипіння. Зменшуємо вогонь до середнього, накриваємо сковороду кришкою і смажимо, періодично помішуючи, поки рідина не випарується, а баклажани не будуть готові.
В окремому посуді змішуємо соєвий соус, оцет, кунжут, борошно, перець і цукор.
Курку кладемо на сковороду до баклажанів, заливаємо соєвою сумішшю і на сильному вогні доводимо до кипіння. Потім зменшуємо вогонь і смажимо, помішуючи, поки соус не загусне.
Готову страву найкраще подавати з рисом.
Смачного!