Курка з баклажанами по-китайськи

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Спочатку в рецепті в якості основного інгредієнта згадувалася куряча грудка. Але оскільки у мене в холодильнику лежали курячі стегна – я вирішила приготувати це блюдо з них. Вийшло, треба сказати, дуже смачно – любителі китайської кухні, мені здається, оцінять.
До речі, як гарнір до цієї страви добре підійде як рис, так і яєчна або скляна локшина.

Інгредієнти на 6 порцій:

  • 800 г філе курячих грудок
  • 900 г баклажанів
  • 60 мл соєвого соусу
  • 60 мл червоного винного оцту
  • 3 ст.л. цукру
  • 1 ст.л. натертого свіжого імбиру
  • 1 ч.л. кунжуту (за бажанням)
  • 2 ч.л. кукурудзяного крохмалю (або 1 ч.л. картопляного)
  • 1 зубчик часнику
  • червоний гострий перець на кінчику ножа

kuritsa-s-baklazhanami-po-kitayski-1
Курку нарізаємо довгими смужками шириною 1 см.
Баклажани нарізаємо довгими брусочками.
kuritsa-s-baklazhanami-po-kitayski-2
У кілька партій обсмажуємо курятину на рослинній олії на сильному вогні до тих пір, поки м’ясо всередині не перестане бути рожевим.
kuritsa-s-baklazhanami-po-kitayski-3


Знімаємо на тарілку і відставляємо в сторону.
Кладемо в сковороду, де смажилася курка, баклажани, додаємо імбир, часник і 60 мл води, доводимо до кипіння. Зменшуємо вогонь до середнього, накриваємо сковороду кришкою і смажимо, періодично помішуючи, поки рідина не випарується, а баклажани не будуть готові.
kuritsa-s-baklazhanami-po-kitayski-4
В окремому посуді змішуємо соєвий соус, оцет, кунжут, борошно, перець і цукор.
Курку кладемо на сковороду до баклажанів, заливаємо соєвою сумішшю і на сильному вогні доводимо до кипіння. Потім зменшуємо вогонь і смажимо, помішуючи, поки соус не загусне.
Готову страву найкраще подавати з рисом.
kuritsa-s-baklazhanami-po-kitayski
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.