Курка з винно-грибним соусом

» » Курка з винно-грибним соусом
Курка з винно-грибним соусом

Куряче філе остаточно вкоренилося в стравах, якими я регулярно годую своїх рідних, друзів та інших причетних товаришів. А адже ще пару років тому я була впевнена, що це моторошно сухе м’ясо, як його не готуй.
Сьогодні я пропоную вам рецепт курячих грудок, доповнених апетитним соусом на основі вина та вершків – солодкуватим, ніжним і в той же час пікантним.

Інгредієнти на 4 порції:

  • 4 курячих філе, близько 250 г кожне
  • 300 г печериць
  • 1 невелика цибулина
  • 100 мл білого портвейну
  • 60 мл жирних вершків (від 20%)
  • 30 г вершкового масла
  • 1 ст.л. з гіркою борошна
  • сіль і перець за смаком
  • рослинне масло для смаження

Курка з винно грибним соусом


Кожне філе розрізаємо вздовж на 2 частини. Промакуємо паперовими рушниками, солимо і перчимо, обвалююємо у борошні. Надлишки борошна стряхуємо.
Обсмажуємо котлети на середньому вогні до золотистого кольору, по 3-4 хвилини з кожного боку. Перекладаємо на тарілку і зберігаємо теплими.
Курка з винно грибним соусом
Цибулю дрібно ріжемо.
Курка з винно грибним соусом
Печериці нарізаємо пластинками.
Курка з винно грибним соусом
В сковороду, в якій смажилися грудки, кладемо гриби, цибулю і вливаємо 60 мл води. Готуємо, помішуючи, поки печериці не стануть м’якими, близько 3-5 хвилин.
Курка з винно грибним соусом
Вливаємо вершки і вино, доводимо до кипіння і варимо близько 3-5 хвилин, поки соус не почне загустати. Знімаємо з вогню, додаємо масло і перемішуємо.
Подаємо по 2 тонких котлети на порцію, полив соусом.
Курка з винно грибним соусом
Як гарнір я подавала картопляні ньокки.
Приємного апетиту!

Курка з винно-грибним соусом обновлено: Лютий 4, 2017 автором: Оксана
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика