Курка з кабачками і картоплею

» » Курка з кабачками і картоплею
Курка з кабачками і картоплею

Немає нічого апетитнішого, ніж страви з простих, корисних, недорогих і дуже смачних продуктів! Наприклад, курка з кабачками і картоплею – нарядна страва, яка буде чудово виглядати на званому обіді, вечері, а також на будь-якому святковому або повсякденному столі. Якщо ви прочитали рецепт і вас злякав перелік інгредієнтів, не бійтеся – все геніальне просто! Головне трохи терпіння, вільного часу і бажання створити чудовий кулінарний шедевр!

  • Курка бройлерна (свіжі гомілки середнього розміру) 4 штуки (вага 640 грам)
  • Картопля 5-6 штук (400 грам)
  • Кабачок 2 штуки (400 грам)
  • Цибуля ріпчаста 1 штука (60 грам)
  • Помідори 2 штуки (80 грам)
  • Морква 1 штука (60 грам)
  • Петрушка 1 маленький пучок (приблизно 30 грам)
  • Цибуля зелена 1 маленький пучок (приблизно 30 грам)
  • Вода очищена скільки знадобиться
  • Масло рослинне 2-3 столові ложки
  • Лист лавра за смаком
  • Базилік сушений за смаком
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Курка з кабачками і картоплею


На це блюдо мене надихнув мій холодильник, в якому опинилися дуже підходящі продукти, а також моя сім’я – любителі смачної і простої їжі. Отже, спочатку беремо потрібну кількість бройлерної курочки, в моєму випадку це чотири середніх гомілки, і промиваємо їх під цівками холодної проточної води, одночасно видаляючи кухонним ножем з шкірки залишки пір’я з тонкими волосками. Сушимо їх паперовими кухонними рушниками, перекладаємо в невелику миску, і звертаємо свій погляд на інші продукти.
Курка з кабачками і картоплею
Скориставшись чистим ножем, очищаємо від шкірки картоплю, моркву і ріпчасту цибулю. Потім промиваємо їх разом з помідорами, а також зеленню під водою і сушимо. Далі по черзі викладаємо на обробну дошку і продовжуємо підготовку. Картоплю ділимо на 4-8 частин або ріжемо кубиками розміром в 2 сантиметри. Відправляємо шматочки овоча в чисту глибоку посуду з холодною водою і залишаємо там до використання, щоб не потемнів.
Курка з кабачками і картоплею
Ріпчасту цибулю рубаємо півкільцями або четвертинками, моркву подрібнюємо на крупній або середній тертці.
Кабачок шинкуємо великими скибочками величиною в 3 сантиметри, а помідор невеликими до 1 сантиметра.
Курка з кабачками і картоплею
Петрушку з зеленою цибулею просто дрібно нарізаємо, розподіляємо все по окремих мисках, викладаємо на стільницю інші потрібні продукт, спеції і приступаємо до наступного, практично заключного кроку.
Курка з кабачками і картоплею
Ставимо на середній вогонь глибокий казан і вливаємо в нього трохи рослинного масла. Через кілька хвилин, коли жир сильно розігріється, опускаємо в нього курячі ноги, посипаємо їх сушеним базиліком, сіллю і обсмажуємо, поки не підрум’яняться.
Курка з кабачками і картоплею
Потім додаємо туди нарізану цибулю з морквою і готуємо їх разом з м’ясом до м’якості, а також легкої золотистої скоринки, приблизно 3-4 хвилини.
Курка з кабачками і картоплею
Після цього заливаємо дані інгредієнти очищеною водою, так щоб вона доходила до середини їх рівня, приправляємо за смаком сіллю і тушкуємо курочку протягом 15 хвилин, періодично перевертаючи з боку на бік за допомогою дерев’янної кухонної лопатки. Потім кладемо туди картоплю, лист лавра, підливаємо ще трохи води, вона повинна злегка накрити овоч, і після закипання варимо його 10 хвилин.
Курка з кабачками і картоплею
Далі скидаємо в казан шматочки кабачків, помідорів і продовжуємо варити страву до повної готовності всіх інгредієнтів, але під прикритою кришкою, на помірному вогні, так щоб рідина злегка побулькувала і поступово випаровувалася.
Курка з кабачками і картоплею
Приблизно через 18-20 хвилин всі овочі придбають м’якість, а курочка просочиться їх ароматом і стане практично розсипчастою.
Курка з кабачками і картоплею
Приправляємо блюдо додатковою порцій солі, сушеного базиліка, чорним меленим перцем, свіжою рубаною зеленню, перемішуємо і витримуємо на плиті ще 2-3 хвилини. Потім вимикаємо вогонь, даємо страві настоятися 9-10 хвилин і вперед дегустувати!
Курка з кабачками і картоплею після приготування трохи настоюється під прикритою кришкою. Потім овочі з м’ясом розподіляють порціями по тарілках, за бажанням посипають кожну невеликою додатковою кількістю свіжої подрібненої зелені, і сервірують в якості другого основного блюда до обіду або вечері. Смакувати цю смакоту приємно з овочевим салатиком, маринадами, соліннями і свіжим хлібцем. Насолоджуйтесь і будьте здорові!
– Основними продуктами в цьому рецепті є кабачки і картопля з куркою, всі інші другорядні і використовуються в дуже маленькій кількості, з цього і виходить назва рецепта. Але якщо збільшити масу помідорів, а також доповнити склад такими овочами, як зелений горошок, баклажани, салатний перець, плюс капуста або брокколі, вийде чудове, дуже смачне рагу;
– Іноді замість води використовують м’ясний бульйон або овочевий відвар або суміш з сметани, томатного соку (пасти) і води;
– Дуже часто в кінці приготування разом із зеленню додають рубаний часник, цілком вистачить 2-х зубців;
– За бажанням з кабачків можна видалити верхню жорстку шкірку, а якщо вони старих сортів, тоді й тверді насіння, що знаходяться всередині овоча;
– В оригіналі даного рецепта, за пару хвилин до готовності, повар приправляє блюдо крапелькою рідкого диму, якщо вашій сім’ї подобається його аромат, тоді можете використовувати.
Курка з кабачками і картоплею
Приємного апетиту!

Курка з кабачками і картоплею обновлено: Лютий 4, 2017 автором: Оксана
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (2 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика